Tre garage blev ett, sedan kanske två?

| 5 kommentarer

Vi skrev ju häromdagen om att Trafikkontoret bränt alla pengarna som skulle bli tre cykelgarage på ett ställe. Men nu verkar de styrande politikerna ha en annan åsikt.

Trafikborgarrådet Ulla Hamilton, som annars håller en rätt låg profil i cykelsammanhang, säger så här till Radio Stockholm:

– Jag håller inte med om att Södra Stationsgaraget inte ska bli av. Vi har diskuterat detta med Trafikkontoret och Citybaneprojektet så det ska vi naturligtvis hitta finansieringsmöjligheter till, precis som vi har de här 260 platserna vid Odenplan, säger Ulla Hamilton.

Däremot tycker hon att det är för trångt vid T-Centralen och efterlyser förslag från oppositionens Daniel Helldén (mp). Som svarar:

– Vi har bland annat föreslagit att man ska ta garageplatserna som finns i Sheraton. Det finns också på Centralplan utanför Centralen. Det finns plats, säger Daniel Helldén.

Det byggs också ett cykelgarage i nya Älvjö Centrum, tydligen med plats för 440 cyklar. Vi håller på att försöka få mer information, kampanjsidan är sparsmakad.

Foto: Helena Sahlén

 

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

5 Comments on "Tre garage blev ett, sedan kanske två?"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Elin Bandmann
Guest
Member

Vid bygget av nya stadsbiblioteket i Amsterdam passade de på att bygga det här underjordiska bemannade cykelgaraget. Typ som för bilar fast med cyklar.http://www.putthefunbetweenyourlegs.net/post/151538062/gettin-out-of-the-bicycle-garage

Villcykla
Guest
Member

Älvsjö:
Garaget är i tre plan och kommer att förses med tvåvåningsställ för att maximera nyttjandet av ytan. Du angör garaget dels från Älvsjö torg dels från mässidan via gång- och cykelbron som går över spåren. Tyvär blir garaget helt öppet då det utgör en förbindelse för allmänheten de tidpunkter SL-terminalen är stängd. Vidare kommer rampen som går på insidan av garaget vara en gång- och cykelramp, ska bli kul att se hur det kommer att fungera!
Det är självklart bra att detta byggs, särskilt om man jämför hur det var tidigare på denna plats men det kunde ha blivit så mycket bättre…