Bottenbetyg för Stockholm och Göteborg i rankningen av Sveriges bästa cykelkommuner

| 2 kommentarer

Cykelfrämjandet har tillsammans med IF (!) frågat 4700 cyklister om hur de upplever sin cykelmiljö. De största städerna Göteborg och Stockholm får bottenbetyg.

Foto: KanalSL CC BY-NC 2.0

Foto: KanalSL CC BY-NC 2.0

Längst ner av de tre största städerna hamnar huvudstaden, på plats 45 av 57. Göteborg ligger lite högre upp på plats 41 medan Malmö glänser i topp på plats 7. Är någon överraskad?

Cyklisterna i undersökningen fick frågor om hur cykelvänlig de tycker att deras kommun är, hur trygga de känner sig som cyklister och hur ofta de cyklar. Bäst resultat fick Västerås.

Av någon anledning har Cykelfrämjandet inte själva lagt upp materialet, istället hittade vi det på SVT Nyheter. Där finns också hela listan.

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

2 Comments on "Bottenbetyg för Stockholm och Göteborg i rankningen av Sveriges bästa cykelkommuner"

Notify of
avatar
Jan Carlson
Guest

Kul att ni uppmärksammar undersökningen! Det är riktigt att Cykelfrämjandet borde ha undersökningen på hemsidan. Arbete med att förbättra denna har inletts. Som ny ordf i Cykelfrämjandet ska jag se till att vi får ut våra meddelande på den egna hemsidan.

Patrick Johansson
Guest

Uppsala har enligt sin egen statistik nästan var 5:e resa gjord med cykel (~19% av resandet). Trots det hamnade Uppsala på plats 38. 

Reser man tack vare god infrastruktur med cykel? 

Eller reser man trots infrastrukturen med cykel?