Hej!

Vi är en amatörblogg som vuxit något otroligt de senaste två-tre åren. Mer än vi själva hade trott och hoppats faktiskt. I början skrev vi mest för de närmast sörjande, vänner, och om vi ska vara ärliga, för oss själva.

Nu skriver vi för tusentals i veckan. Det känns som att ansvaret blivit större. Vi skriver ju inte bara om saker vi vill ändra – vi recenserar också, tipsar om bra grejor för cyklister och dissar en del vi tycker är dåligt.

Allt det här gör vi så noggrant vi kan. Men. När man blir större blogg så ökar frestelserna. Så här kan vår mailbox se ut:

Sälj på blogg 2

Det handlar helt enkelt om företag som säljer grejor eller tjänster som tycker det är en bra idé att betala bloggare pengar för att skriva positivt om dem. Det handlar alltså om att de vill att vi ska skriva vanliga inlägg, men med ett innehåll som lyfter fram det de vill sälja. På ett sätt, helst, så att ni som läser inte märker skillnaden.

Sälj på bloggEftersom vi lägger rätt mycket kraft på våra texter och testar saker så noggrant vi som amatörbloggare kan, så vill vi att det är tydligt:

  • Vi skriver aldrig artiklar på beställning.
  • I de fall vi har annonser så märks de ut tydligt.
  • Vi skickar tillbaks allt vi recenserar. Såvida vi inte köpt det för egna pengar.
  • Det ska gå att lita på Cyklistbloggen.

Det vill säga, du som läsare ska kunna lita på att vi inte sitter och hyllar grejor bara för att någon gett oss dem gratis. Det är viktigt för oss.

Och ni som skickar alla dessa mail med erbjudanden om pengar eller produkter som ersättning för plats i vårt redaktionella flöde – snälla sluta.