Veckans beröm: Nya stolpar, på rätt plats

Tisdag – strålande sol och gott humör. Vi passar på att skopa ut lite beröm. Först till Trafikkontoret för att de lyssnade och fixade reflexer på Skeppsbron:

[![reflex sergeanter](/content/images/2014/12/reflex-sergeanter.jpg)](/content/images/2014/12/reflex-sergeanter.jpg)Nu med reflexer
Vi skrev ju tidigare om den i grunden alldeles utmärkta lösningen där cyklisterna får ett helt bilkörfält att cykla i, men där utledningen från cykelfältet blev väldigt otäck. Så här såg det ut:

![Skeppsbron cykelfält](httpsSkeppsbron cykelfält

Bilisterna körde rakt fram och som cyklist skulle man plötsligt köra ut framför dem.

Läs mer: Kan ett cykelfält bli för brett?

Nu har de alltså satt upp reflex-”sergeanter” i svängen, precis som Demi Barbanousse föreslog i ett mail till kommunen:[mOr6H6T

Förutom reflexer har de också dragit om den något och slipat bort heldragningen till bussfältet. Och plötsligt känns det tryggt att cykla där. Härligt.

Sen ser vi också att saker hänt på Götgatan. Där skrev vi när projektet började att det fort började bli slitet och att betongklumpar letade sig ut i cykelkörbanan.

[![götgatanpaj](/content/images/2014/08/götgatanpaj2.png)](/content/images/2014/08/götgatanpaj2.png)Foto: Tomas Eriksson
Läs också: ”[Håller Götgatan för trycket?](https://www.cyklistbloggen.se/2014/08/haller-gotgatan-for-trycket/)”

Nu håller de på att plockas bort och ersättas av gula reflexklädda stolpar. Härligt med stolpar på rätt plats, eller hur? Plus för att jag tycker de är rätt snygga. Extra plus för att det blir mycket svårare att använda cykelbanan som lastplats.

[Götgatan nya stoGötgatan nya stolparSå, det går framåt i Stockholm här och var!