Test: Magicshine MJ-808 cykellampa

handlar ny cykelrja-kedjan-mer/) passar vi på och renovera vår källare vilket bokstavligt fungerar som att slänga pengarna ned i ett hål. Så ny cykel får vänta en smula för min del.

Dock gav jag mig själv en ny cykellampa i försenad julklapp. Det blev en Magicshine MJ-808 som jag sett positiva saker om, bland annat hos Live Slow, Ride hard, och MTBR. För sina knappa 800 kronor måste lampan faktiskt beskrivas som ett fynd, med tanke på hur pass ljusstark den faktiskt är.

handlar ny cykelrja-kedjan-mer/) passar vi på och renovera vår källare vilket bokstavligt fungerar som att slänga pengarna ned i ett hål. Så ny cykel får vänta en smula för min del.

Dock gav jag mig själv en ny cykellampa i försenad julklapp. Det blev en Magicshine MJ-808 som jag sett positiva saker om, bland annat hos Live Slow, Ride hard, och MTBR. För sina knappa 800 kronor måste lampan faktiskt beskrivas som ett fynd, med tanke på hur pass ljusstark den faktiskt är.

Jämfört med min gamla klassiska Cateye-lampa blir det nästan dagsljus med nya lampan. Plötsligt går det att se vad som finns på marken framför, men det bästa är att man märks på ett helt annat sätt i trafiken. Bilister bromsar in och släpper förbi mig vid högersväng och man slipper i större omfattning plinga på gångtrafikanter då de flyttar sig självmant när de märker att ett starkt ljussken närmar sig snabbt.

Något negativt då? Nja, det behövs ju förstås ett batteripack för att driva lampan, men jag har gott om rör att sätta fast batteriet på. Jag har hittills inte kört slut på batteriet ännu så jag kan inte kommentera tillverkarens uppgifter om 3,5 timmes gångtid vid full styrka. Vis av erfarenhet får man alltid ta dessa angivelser med en skäppa salt, men det borde räcka för de flesta cykelpendlarna.

Personligen köpte jag lampan för 799 kr på XXL i Bromma.

Jag gjorde en liten video för att visa lampan och tillbehör.