”86 procent av befolkningen i Stockholms län har högst tre kilometer till tunnelbana, tåg eller spårväg. Landstinget och kommunerna kartlägger nu möjligheterna att bygga så att många fler kan cykla.”

[![Cykelpåbuss](/content/images/2014/03/600932213.jpg)](/content/images/2014/03/600932213.jpg)Kanske inte främst så här.

Så börjar en artikel i DN Stockholm i veckan. Enligt dem anses tre kilometer vara den magiska brytpunkten för om folk pallar att cykla och det visar sig att de flesta inte har längre än så till kollektivtrafiken.

– Det här är en del av arbetet med den nya regionplanen. Vi vet att det är svårt att ställa cykeln på ett bra sätt vid många stationer och att underhållet av cykelbanor och cykelställ inte alltid är det bästa. Men vi har ingen aktuell helhetsbild, säger landstingsrådet Gustav Hemming (C), ansvarig för den nya regionplanen.

En grym idé – cykel och kollektivtrafik har alla förutsättningar att fungera tillsammans. Inte minst eftersom de är de två mest yteffektiva trafikslagen. Titta på den här rätt uselt uformade cykelparkeringen vid Karlaplans tunnelbanestation:

2016-05-31 11.45.33

De var ett trettiotal cyklar på kanske tjugo meter – parkeringen är som ni ser inte helt full. Fundera på hur stor yta motsvarande växling mellan biltrafik och tunnelbana skulle sett ut. Eller fundera och fundera – standardmåttet för en vanlig parkeringsplats är 2,5 meter bred och 5 meter djup. Så 30×2,5 meter minst. Sedan bör utfarten från fickan vara minst sex meter bred.

Nu har kanske Karlplan  inte störst infartsparkeringsbehov i länet, men det var ett exempel. Det här är en rätt vanlig parkeringslösning vid tunnelbanestationer i Stockholm.

Så, cyklar tar liten plats när de förvaras, alltså är parkerade. Löjligt mycket mindre i jämförelse med bilparkering. Men ska man få folk att vilja ställa sina cyklar, kanske till och med sina nya dyra elcyklar, så måste parkeringen vara rätt byggd. Så här kan det till exempel se ut vid Stockholms Central:

Jermhusen

Under en bro, trasiga cyklar och en rätt otrygg miljö. Några meter bort, Stockholms stora satstning vid Tegelbacken:

2014-05-05 19.09.01

Fortfarande tom när vi cyklade förbi förra veckan. Bra ställ, men ack så otrygg plats.

Jämför med hur det såg ut i Malmö tidigare i våras (och förmodligen idag också…):

2016-04-19 11.28.02

Prydliga ställ i två våningar. Precis utanför spårområdet:

Malmö

Nu är det inte allt. Precis en våning under ligger det här:

2016-04-19 11.25.16

Japp, det är Bike&Ridegaraget – vi har skrivit om det tidigare, men det här var första gången vi såg det med egna ögon. Det är fantastiskt fint. Nu säger kanske vana Stockholmscyklister att det ser likadant ut som i cykelgaraget i Älvsjö. Men det finns en rätt avgörande skillnad:

Malmö2

Någon har tänkt. Så här sa brukarna av Älvsjögaraget när tidningen Metro skrev om det:

Det går inte att låsa fast cykeln, så till och med polisen avråder från att använda det.

Men, man behöver inte nöja sig med att lämna cykeln när man ska åka kollektiv. Erfarenheter från vida världen, till exempel Danmark och Tyskland, visar att det går att låta folk ta med sig cyklarna ombord.

[![754px-Bicycle_on_S-train](/content/images/2016/06/754px-Bicycle_on_S-train.jpg)](/content/images/2016/06/754px-Bicycle_on_S-train.jpg)Fri internet! Foto: User:Heb on [Wikimedia Commons](https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bicycle_on_S-train.jpg)
Det här är något Svensk Cykling lyft upp och [skrev om i Aftonbladet](http://www.aftonbladet.se/debatt/article22661977.ab) för någon månad sedan:

Svensk cykling lät för några år sedan Sifo undersöka svenska folkets cykelvanor, och resultatet visade att fler hade cyklat mer om kollektivtrafiken var anpassad till cyklisterna:
✓ 45 procent sa att de skulle cykla mer om de kunde ta med cykeln på buss/tåg/tunnelbana.
✓ 37 procent skulle cykla mer om det byggs fler cykelparkeringar.

Åter till Sverige. Vi håller med om att det vore fullständigt lysande om kollektivtrafik och cykling gick att kombinera bättre. Stockholm har fantastisk kollektivtrafik och här finns alla möjligheter för att göra det lättare för länets invånare att komma fram – och inte minst för att avlasta kollektivtrafiken.

Vi tycker landstingets kartläggningsinitativ är grymt, men vi är också lite luttrade. Det har pratats mycket om cykling senaste åren, men hänt väldigt lite. Vi frågar oss om den politiska viljan verkligen finns hos alla aktörer som är inblandade: SL, Landstinget, Trafikverket och kommunerna.

För när syvende kommer till sidst brukar det ändå landa i att det nog är lite viktigare med biltrafik. Men vi hoppas.

[![8135765541_4304f1e3ed_z](/content/images/2016/06/8135765541_4304f1e3ed_z.jpg)](/content/images/2016/06/8135765541_4304f1e3ed_z.jpg)Så här fint kan det bli också här. Foto: [Windy_ /Flickr](https://flic.kr/p/doVVDF) [CC-BY-ND 2.0](https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/)