/ Plogat

Sopsaltat och oplogat

sopsaltat_gc

I går sjöng vi sopsaltarens lov och här är ett exempel på hur det såg ut imorse på min färdväg. Men samtidigt som det går toppen att komma in till stan är city fortfarande ett oplogat problem.

Min färdväg går från Stockholms södra förorter in till Södermalm. Så här ser plogningen ut numera:

Lingvägen. Nödtorftigt plogade cykelvägar. Fungerar ok.
Lingvägen. Nödtorftigt plogade cykelvägar. Fungerar ok.

Efter någon knapp kilometer kommer jag upp på cykelvägarna längs Nynäsvägen och de är numera förtjänstfullt sopsaltade. På de nya cykelvägarna längs Nynäsvägen prioriteras dock ofta gångbanorna, som syns på den plogade lilla svängen i bild. Dock inga som helst problem att ta sig fram.

Sopsaltat med en liten twist åt gångbanan.
Sopsaltat med en liten twist åt gångbanan.

Så nu är det en behaglig resa in till stan. Däremot lämnar plogningen inne i city fortfarande övrigt att önska. Min fru började cykla till jobbet vid Stureplan i augusti men slutade idag. Huvudanledningen till att hon slutar för säsongen är modden, slasket och snön på Skeppsbron, som är ett lysande exempel på usel renhållning. Själv behöver jag bara dras med Götgatan, i sammanhanget en ren och fin sträcka. Men kära Stockholm, vad är problemet med att ploga på Skeppsbron?

g--tgatan_plogad-1
Snöröjningen på Götgatan. Habil utan att glänsa.

Jeroen Wolfers

Jeroen Wolfers

Jeroen har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

Läs mer