En av de bra grejorna med cykling är att den inte krävs särskilt mycket utrustning eller pengar. Man kan få en billig begagnad hoj för några hundralappar och sedan är det bara att ge sig ut och cykla. Men om man VILL hålla på med prylar då?

Vi är såklart här för att hjälpa, så här kommer Sju Viktiga Prylar för sommarpendlingen:

1. Lås utan nyckel

Bitlock öppnas med din smartphone och förutom att du slipper tappa bort nycklar, så innebär det att du kan låna ut cykeln även om den står  låst någonstans, och genom att använda telefonens GPS så kommer Bitlock också ihåg var du ställde din cykel. Kombinera med ett hipsterpiggt hölster för bekväm förvaring under turen.

Bitlock, kommer sommaren 2014, $119

Ulock holster $15

2. Gör cyklingen social

Att cykelpendla kan vara ensamt, särskilt här i Stockholm där cykelbanorna alltid är för smala för att kunna cykla två i bredd. Det gör att man får cykla på led om man är flera och man kan inte småprata som man kan om man åker kommunalt.

Med det går att lösa. Man kan göra som Lantiscyklisterna och använda headset.

Cardo
Cardio BK-1 är ett headset gjort för cyklister. Med bluetooth så klarar man av att hålla kontakten upp till en halv kilometer i från varandra. Hur smart som helst.

Recension också hos Road.cc.

Cardio BK-1 Duo set om två för 340 €

3. Skapa en grönare stad. Eller cykelparkering i varje fall

De flesta pendlingcyklar körs någon timme på morgonen till jobbet och sedan någon timme på eftermiddagen hem från jobbet. Där emellan står de stilla, parkerade i ett cykelställ någonstans – inte sällan bland en massa andra pendlarcyklar.

Den tiden kan man ju använda till något kreativt, till exempel för att göra omgivningen lite grönare.

Bikeplanter är en liten snygg kruka som du fäster på cykeln och hepp, så har du skapat en liten mobil trädgård.

il_570xN.310682145

Om alla skaffar var sin så förvandlas den tråkigaste cykelparkering till en prunkande trädgård. På vintern kan man ställa en liten granplanta i den.

Bikeplanter: Krukor i varierande storlek, från 200 kr

4. Ladda mobilen med cykeln

När man cyklar omvandlar man en massa frukostenergi till cykelenergi – varför inte också passa på att omvandla den till mobilenergi. The Atom är en liten laddare som fästs i cykelnavet, där den laddar ett löstagbart batteri. När du sedan behöver ladda din mobil, kopplar du den bara till Atoms löstagbara.

The Atom, släpps sommaren 2014, $99

5. Blinkers!

Stockholms cykelbanor har inte alltid den bästa asfalten och det är ibland förenligt med livsfara att inte hålla minst två händer på styret. Då kanske ett par blinkersvantar kan vara lösningen:

Orange LED Turn Signal Bike Gloves

LED Globe Gloves heter de och finns i Japan. Med en knapp så tänder du blinkersen åt det håll du ska svänga, utan att att behöva släppa styret.

Doppelgänger DA050GL

6. Rita!

Det ska vara roligt att cykla. Och varför inte göra cykelbanan lite färgglad samtidigt. Med Chalktrail ritar du spår i vägbanan med gatkrita bakpå. Tänk om alla har en, vad fint det kan bli! Och när det regnar suddas allt ut och man kan börja om igen.

Chalktrail, $20

7. Headset för att lyssna på radio

lurar-for-the-web

Det finns många åsikter om det är okej att ha lurar på när man cyklar, men med Aftershokz käkbenslurar så hör man allt omkring sig. Vi testade dem i september, blev lite besvikna över alla sladdar, men nu under våren kommer bluetoothvarianten. Inte särskilt bra för musik, men alldeles utmärkt för dig som inte vill missa P1 Morgon och Ekonyheter på väg till jobbet.

Och genast har pendlingsturen blivit lite trevligare. Glad sommarsäsong alla cyklister!