Smart hjälm sparar liv

Rubriken är hittepå. Jag hade tänkt skriva något om den här hjälmen:

390826-123553e0-693a-11e4-adde-708f07107ee0

som ett smartskaft i Australien nu patenterat. Det var tidningen News Local som tyckte den var värd en egen artikel. Hjälmskaparen har löst det största hindret mot att registrera cyklar: var ska man sätta registeringsskylten?

Om det ändå fanns någon form av konstruktion där man kunde fästa en registreringsplåt så man kan hålla koll på alla cyklister! Någon slags ram, eller så. Men! Lösningen är såklart att göra en jättestor bluetoothansluten hjälm! Vem vill inte cykla omkring med den på huvudet liksom! Eureka och problem solved!

Artikeln har till och med lyckats ta random bild av cyklist och sedan med lite kreativ bildtext visat hur skogstokiga alla cyklister är som kör 30 km/h på allmänna vägar (i det aktuella exemplet är hastighetsbegränsningen 60, vilket tydligt syns på bilden).

14458234_ae2dec12af_bRaving mad motorist ignoring stop signs, running over pedestrians and driving like it was the Grand Prix de Monaco Foto:jaqian/Flickr CC BY 2.0

Men jag tycker att den här twittraren fångar allt så bra att text är onödig:

Såklart har hjälmen en egen sajt. Men inte bara det, den har vindrutetorkare också! Yes, i praktiken får man en liten bil, minus hjul, på huvudet. Ahahahahahaahahaha host

EDIT: Med förbehållet att allt är ett väldigt tidigt aprilskämt. Man kan hoppas.