grus_i_tallis_500
Plusgrader, sopsaltare och global uppvärmning. Kanske kombinerat med en mer alert snöröjning. Hur mycket grus är det på din cykelväg?
grus_i_tallis_500

Traditionsenligt tänkte vi fråga om hur det ser ut med dödsgruset på din färdväg?

Jag cyklar från Tallkrogen strax söder om Stockholm till centrala Södermalm och tack vare sopsaltaren så har det varit helt fritt från grus på större delen av min färdväg hela vintern. Förra veckan sopades även delar av cykelbanorna i Tallkrogen – rekordtidigt om du frågar mig.

Men, jag har inte hojat mycket i stan den senaste tiden, så jag frågar helt sonika:

[poll id=”10″]

Hur länge får vi dras med gruset då?
Det här gäller: Kommunernas entreprenörer har till den 1 maj på sig att sopa bort allt grus, och i utanför stan gäller den 15 maj, allt i mån av väderlek.