Omledningar på Slussen från och med måndag

Slussenbygget fortsätter. På måndag den 17 november och fram till årsskiftet är nedre delen av Götgatan helt avstängd även för cyklister. Så här får du köra istället.

Slussenbygget fortsätter. På måndag den 17 november och fram till årsskiftet är nedre delen av Götgatan helt avstängd även för cyklister.

Så här skriver Stockholms stad:

Från måndag 17 november och fram till årsskiftet är Götgatan avstängd för cykeltrafik mellan Peter Myndes backe och Hornsgatan. Cyklister leds runt kvarteret (se karta nedan).

Avstängningen beror på att inkopplingar av ledningar behöver genomföras. Gående kan fortfarande passera. Sedan tidigare är gatan avstängd för biltrafik.

[![karta_avstangning_gotgatan_karta_avstangning_gotgatan_1500pxse/content/images/2014/11/karta_avstangning_gotgatan_1500px.jpg)

Så det blir att bromsa hårt när du kommer nedför Götgatsbacken södergående, ta en vänstersväng (lämna företräde för gående på övergångsstället) och ta ett varv runt kvarteret. Stökigt, men kudos till Stockholms Stad som låter oss veta detta några dagar innan det sker.

@Cyklistbloggen Hej! Vi måste stänga av en sträcka på Götgatan pga arbete. Cyklister leds om via Peter Myndes backe: http://t.co/TTSWaY9odN

— Projekt Slussen (@SlussenSthlm) November 14, 2014

Läs allt om Slussenarbetet hos Stockholms Stad: Slussen: Pågående arbeten