Olycka på Götgatan. Även solen har fläckar.

Simona Bava är sin egen distributör inom cyklar och cykeldelar och debatterar gärna cykling. I går höll det dock på att gå illa – på nyligen omgjorda och hyllade Götgatan. Läs hennes egen berättelse.

Simona Bava är sin egen distributör inom cyklar och cykeldelar och debatterar gärna cykling. I går höll det dock på att gå illa – på nyligen omgjorda och hyllade Götgatan. Läs hennes egen berättelse.

Det var så nära. Man cyklar glad på Stockholms troligen bästa cykelbana och så plötligt står en stor vit yta framför en. Man bromsar, sladdar, det är blöt, hamnar under lastbilen. Jag ligger och ser framhjulen som rör sig och hinner tänka bort bort rädda benen och så plötsligt stanna bilen och jag ligger höger om cykelbanan, mellan fram och bakhjulen under en vit minivan.

[![Simonas cykel under budbilen. Foto: Jan Nilsson](/content/images/2014/09/simona-brava-krock-576x1024.jpg)](/content/images/2014/09/simona-brava-krock.jpg)Simonas cykel under budbilen. Foto: Jan Nilsson
Fuck biljävlarna tänker ni alla och jag med. Men han var lika chockad och bad om ursäkt och hjälpte till, ringde tom mig för en halv timme sen för att höra hur jag mådde.Visst, han kunde tänka sig för före, det var hans totala fel och han erkände. En stressad bilbud i rusningstrafik. På Götgatan. Jag tycker egentligen lika synd om mig som om honom, han blev också livrädd. När vi pratade om händelsen efteråt frågade jag ”såg du inte mig?” nej, det gjorde han inte, och han hade på sin sida att en stor vit bil stod parkerad på den gulrandiga område innan korsningen vid cykelbana.

Bilen var stor, jag, om än färgglad, liten. Han stannade för att han hörde kraschen sa han. Vilken tur annars skulle inte jag sitta här och skriva. Jag hatar inte bilisterna men jag hatar trafiken, stressen, dålig skyltade korsningar, den dagliga osäkerhet som vi som cyklar har med oss varje dag.

För mina och dina barns skull, för att folk ska känna sig trygga ÅTMINSTONE när de cyklar på Stockholms bästa cykelbana GÖR NÅT FÖR FAN jävla politiker och ni som inte cyklar men för bestämma hur cykelbanorna ska se ut och vart pengarna ska läggas. Gör nåt för fan.

Händelsen är polisanmäld och killen har erkänt. Vi är båda glada att det gick så bra som det gick. Inom citationstecken.

FOTNOT: Här skedde olyckan:

[View Larger Map](https://maps.google.com/maps?cbll=59.311788,18.074524&layer=c&panoid=NfJ1dg6SeuHcshAf9vosQQ&cbp=13,205.96,,0,9.9&ie=UTF8&t=h&ll=59.311716,18.074564&spn=0.000152,0.000377&z=21&source=embed)