För tio år sedan tog Stockholms Stad fram en trafikplanerare (vi skrev kort om den 2011), som hjälpte cyklister att ta sig fram. Det lades ner och kommunen hänvisade istället till Trafiken.nu.

Nu läser vi hos SVT att Trafiken.nu släppt en ny app som ska guida trafikanter i kommunen:

– Trafikanterna har velat ha en app med kvalitetssäkrad trafikinformation. De vill även kunna välja själva vilken trafikinformation de ska få och de vill få informationen skickad till sig, säger Johan Kajmats, trafikplanerare i Stockholm stad.

Vi slängde snabbt upp bevakning på city för morgonrusningen. Det är grymt enkelt, man ger appen tillgång till telefonens position så den vet var man är och sedan markerar man bara området som ska bevakas på en karta.
2018-04-12-11.47.42

Och bockar i vad för typ av information man vill ha:
2018-04-12-11.47.35

Vi gör också en snabb koll av trafikläget just nu. Men det är förvånansvärt få arbeten som visas i city. Slussen finns med, men vi saknar avspärrningarna vid Götgatan och avstängningen av vägen genom Kungsträdgården (med omledning av trafiken till tex Jakobsberg).

2018-04-12-11.59.16

Screen-Shot-04-12-18-at-12.06-PM Avstängt

Det känns som att de är fler, men det kan ju vara så att systemen inte är igång än. Vi får se, vi testar appen framöver och återkommer.

En sak vi gärna hade sett också, är en återkomst av den gamla cykelplaneraren, det vill säga en app där det går att planera cykelväg - extra viktigt kanske för cyklister vars vägar inte alltid går hela vägen.

Tipstack till Henrik Jonsson/Twitter.