Vi berättade om och testade Google Maps cykelnavigering för ett tag sedan. Nu kommer Co-Rider, en cykelnavigationsapp för iPhone. I skrivande stund är den också gratis.

Det strösslas inte i onödan med skyltar för att du ska hitta rätt med din cykel. Christian provade i förra veckan Google Maps nya cykelnavigationsfunktion. Då saknades tyvärr samma funktionalitet i Google Maps på Iphone, men nu har danska appmakarna Applied Phasor hunnit före och lanserar Co-Rider, en navigationsapp för cykel till iPhone, baserad på Open Streetmap.

Appen fungerar på samma sätt som Gmaps-navigationen: du anger din destination, sätter på dig lurarna och cyklar iväg. En röst säger till när du ska svänga höger eller vänster för att nå din destination. I dag sker guidningen på engelska, men svenska står på planeringen.

Just i skrivande stund kan du ladda ned appen helt utan kostnad till din iPhone 3GS, iPhone 4, 4S eller iPhone 5.

Vi återkommer med en utförlig recension, men har du testat den får du gärna kommentera. Jag har bjudit in tillverkaren att svara på eventuella kommmentarer här, så berätta gärna hur det fungerar för er.