Vårt inofficiella motto här på Cyklistbloggen har blivit "le och vinka" eftersom det är en bra uppmaning för ett mer harmoniskt trafikklimat.
Då förstår ni säkert hur sprattigt glad jag blev när jag läste Magnus Emanuels bloggpost där han tipsade om nya handskar från Loffi.cc. Vad som är så speciellt med dem är att det nämligen är le och vinka-handskar! Som gjorda för oss!

Se filmen om de fina handskarna!

Under parollen #SpreadTheGlove har Ben och Jack på Loffi skapat handskarna med smileys både på in- och utsidan av handskarna. Perfekt att visa för någon som stannat för att släppa fram dig, eller att någon ska dra lite på smilbanden när du visar med handen vart du ska.

Snygg och komfortabel reflexsmiley på in- och utsidan. Foto: Loffi.cc

Smileysarna är sydda i ett reflekterande material och på insidan är de även vadderade för att du ska få ett skönt grepp om styret. De ska vara vattentäta och andas, samt ha en mjuk fleece-rand för när du behöver torka näsan.

Vem blir inte gladare av en sån här vikning, säg? Foto: Loffi.cc

Det här med att le och vinka handlar inte bara om att cykla omkring och fånle åt allt och alla, utan vi menar att den direktkontakt man får genom att titta någon i ögonen och tydligt visa sina avsikter i trafiken är (bokstavligen) livsviktigt. Efter åtskilliga års testande av principen kan jag meddela att den fungerar alldeles ypperligt, oavsett om du går, cyklar eller kör bil. Det finns ingen som blir förbannad eller på dåligt humör av att få ett leende och en vinkning till tack, eller att du som cyklist stannar vid ett övergångsställe och visar att en fotgängare kan gå över.

Och en smiley när du visar tecken. Fint! Foto: Loffi.cc

I Stockholm är trafikklimatet ibland onödigt hårt och stressat, även för cyklister. När jag för några år sedan pratade med en Cykelexperten Herbert Tiemens menade han att det tyvärr är naturligt och att man gått igenom den fasen även i det förlovade cykellandet Nederländerna. Det blir en slags friktion – mängder av cyklister ska pressas in på för liten yta och då blir det lätt grinigt. Att påminna sig själv om att ta det lugnt, släppa in andra på vägen och – le och vinka, kan ge ett lite lugnare klimat om vi alla försöker.

Själv har jag beställt mina handskar. Bara det gör mig lite glad. Här ska vinkas!

Beställ handskarna här
Loffis webbshop
Scrolla ned på sidan – här finns storleksguide och mycket matnyttig info.
Pris: Cirka 38 pund inklusive frakt, cirka 500 kronor.

Tack Magnus för tipset!