En grej jag tänkte på förra veckan när det låg glas i cykelfältet vid Kungsträdgården, var att högen såg så prydlig ut där den låg mitt i fältet. Dagen efter, när jag fotade, hade den visserligen blivit lite avlång, men såg fortfarande rätt prydlig ut. Jag förmodade att glaset kom från hållplatskuren. Men hur hade det hamnat så snyggt i fältet?

![](https://pbs.twimg.com/media/BKUPpMmCIAAHs9E.jpg)Hög 1
 

Idag när jag cyklade hem låg det glas, plast och metallsplitter från en bil lika fint ihopborstat i en hög mitt i cykelfältet, bara ett par hundra meter från Kungsträdgården. Vi fick alla köra runt plötsligt, för att inte riskera punka.

[![Hög två](/content/images/2013/05/Ihopsopat-mitt-i-vägen2.jpg)](/content/images/2013/05/Ihopsopat-mitt-i-vägen2.jpg)Hög två
 

Jag börjar undra om renhållarna sopar ihop grejer i bilvägbanan och sedan lägger undan det i cykelfältet för eventuell senare upplockning? Eller finns det något annat skäl? Oavsett så är det illa att renhållningen fungerar så dåligt, särskilt när cykelsäsongen nu för de flesta börjar på allvar.