För snart ett år sedan, i december förra året, bad Trafikkontoret om tips på sträckor som med små medel kunde förbättras. I mars stod det klart vilka som valts ut och för några veckor sedan stod en av dem klar, sträckan mellan Ringvägen och Eriksdalsbadet.

Kan tyckas vara en småsnutt, men den trafikeras av rätt många cyklister på väg söderut. Och vi ska säga att vi är förvånade över vilken skillnad en så liten förändring ändå gör. Så här såg det ut förut:

Förebild

Plattorna var rätt hala, och fotgängare upplevde ingen skillnad mellan cykelvägen och gångvägen, med följd att måga gick över hela ytan. Ofta hamnade man bakom stora grupper gående som var på väg från tunnelbanan ner till Eriksdalsbadet.

Nu är sträckan istället asfalterad:

Nu med asfalt

Och det är nästan löjligt vilken skillnad det gör. Det känns inte längre som att cykla på hal is när det regnat och nu är det sällan det dyker upp gående.

Vi får se om just den effekten håller i sig när asfalten ljusnar med tiden, men det är ändå fantastiskt att trafikseparationen kan stödjas med så små medel.

Nu är det kanske bara trafikljuset uppe på Ringvägen man skulle vilja se över och se om det går att öka grönljusperioderna för cyklister och gående.

Här blir man gärna stående rätt länge.