/ Musikhjälpen

Hjälp oss stödja Musikhjälpen 2016 – Barn i krig har rätt att gå i skolan

NU är det dags igen Förra året samlade Sveriges cyklister ihop 7,200:- till folk på flykt. I år är temat Barn i krig och det vore ju grymt om vi kunde slå förra årets rekord.

Det borde vi väl kunna? Musikhjälpen skriver om årets tema:

Över 30 miljoner barn kan inte gå i skolan på grund av krig och konflikter. Skolor attackeras och ockuperas varje dag. Samtidigt är det en mänsklig rättighet att gå i grundskola och skolan kan vara skillnaden mellan liv och död. Temat för Musikhjälpen 2016 är därför ”Barn i krig har rätt att gå i skolan”.

Barns situation är på många håll i världen akut. I Syrien är över 6000 skolor redan förstörda, skadade eller ockuperade av militära styrkor och många skolor används som skydd för människor på flykt. Hälften av alla syriska barn går inte i skolan över huvud taget och riskerar därför att bli en förlorad generation.

[Bössan Sveriges cyklister är redan startad](http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/sveriges-cyklister) och har just nu hittills dragit in 1850:-

Men nog finns det fler än tretton cyklister i Sverige som vill bidra? För den som är lite tävlingsinriktad, så har Sveriges lastbilschaufförer redan nått  3,750 kr.

För att komma till bössan använd länken nedan – och du kan skänka med swish, kort och SMS.

Dela gärna och sprid:

Musikhjälpenbössan Sveriges cyklister

Christian Gillinger

Christian Gillinger

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Läs mer