Hjälp oss stödja Musikhjälpen 2016 – Barn i krig har rätt att gå i skolan

NU är det dags igen Förra året samlade Sveriges cyklister ihop 7,200:- till folk på flykt. I år är temat Barn i krig och det vore ju grymt om vi kunde slå förra årets rekord.

![](https://www.cyklistblogge

Det borde vi väl kunna? Musikhjälpen skriver om årets tema:

Över 30 miljoner barn kan inte gå i skolan på grund av krig och konflikter. Skolor attackeras och ockuperas varje dag. Samtidigt är det en mänsklig rättighet att gå i grundskola och skolan kan vara skillnaden mellan liv och död. Temat för Musikhjälpen 2016 är därför ”Barn i krig har rätt att gå i skolan”.

Barns situation är på många håll i världen akut. I Syrien är över 6000 skolor redan förstörda, skadade eller ockuperade av militära styrkor och många skolor används som skydd för människor på flykt. Hälften av alla syriska barn går inte i skolan över huvud taget och riskerar därför att bli en förlorad generation.

[Bössan Sveriges cyklister är redan startad](http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/sveriges-cyklister) och har just nu hittills dragit in 1850:-

Men nog finns det fler än tretton cyklister i Sverige som vill bidra? För den som är lite tävlingsinriktad, så har Sveriges lastbilschaufförer redan nått  3,750 kr.

För att komma till bössan använd länken nedan – och du kan skänka med swish, kort och SMS.

Dela gärna och sprid:

Musikhjälpenbössan Sveriges cyklister