Valaffischerna har börjat dyka upp och även om Cyklistbloggen är helt partipolitiskt neutral så blir det ju lite så att om ordet ”cykel” är med så är ju risken stor att vi vill kommentera.

Nu var det i princip bara en av affischerna som hade just ”cykel” med – av någon anledning handlar inte hela valrörelsen om cykling vilket ju är typiskt hur osynliggjorda cyklister är (<<<— Obs! Självironi!). Men den var desto märkligare:

valaffisch

Vi förstår ingenting. Är det så att cykelbanor minskar antalet lediga jobb? Eller är det så att Nya M upplever att det är svårt att koncentrera sig på fler saker samtidigt, alltså att både jobba med trafikinfrastruktur och skapa nya jobbtillfällen?

Det blir ju ännu märkligare när Moderaterna precis lovat ytterligare en miljard till cykling:

– I ett växande Stockholm med ett begränsat gatuutrymme är cykeln ett av stadens prioriterade transportmedel och tack vare cykelmiljarden kan vi förbättra cykelinfrastrukturen, parkeringar och övriga investeringar för att underlätta för fler stockholmare att använda cykeln. Detta vill vi fortsätta med och därför satsar vi nu på ytterligare en miljard på cykelinfrastruktur, säger Ulla Hamilton (M), trafikborgarråd i Stockholms stad.

Kan någon förklara?