!["Lilla Riddarfjärden" Foto: Krister Isaksson](/content/images/2013/11/lilla_riddarfjarden.jpg)”Lilla Riddarfjärden” Foto: Krister Isaksson
Vi skrev för ett par veckor sedan om hur staden struntat i sin egen handbok när den anlagt nya cykelbanor. Nu har det hänt igen. Vi skrev [för ett par veckor sedan](https://www.cyklistbloggen.se/2013/10/recension-cykelbanorna-langs-vag-73nynasvagen/) om hur staden struntat i sin egen handbok när den anlagt nya cykelbanor. Nu har det hänt igen.

Krister Isaksson är trafikplaneraren som varit med och tagit fram ”Cykeln i staden, Utformning av cykelstråk i Stockholms stad” från 2009. (Ladda ned handboken som PDF.).

Sedan Krister efter cirka 10 år som cykelplanerare i Stockholm slutade jobba för staden är han en av de ivrigaste kritikerna av den cykelinfrastrukturen som nu sakta växer fram.

Nu har han cyklat på nyöppnade cykelvägen längs Rålambshovsparken, även känd som Lilla västerbron. Kristers recension hittar du på hans blogg (följ den!) i inlägget Ny cykelbana på Lilla Västerbron – ska det aldrig bli rätt?

Det är rekommenderad läsning idag. Läs och bli bedrövad. Det verkar vanvettigt svårt att göra rätt för cyklister.