FLASH! NU FÅR CYKLISTERNA KÖRA MOT RÖTT I PARIS (NOT!)

FLASH! NU FÅR CYKLISTERNA KÖRA MOT RÖTT I PARIS (NOT!)

Det här är lite som när DN skrev att det skulle göras garage där BILAR INTE FICK PARKERA (det var vanliga cykelgarage):

Screen-Shot-08-11-15-at-03.54-PM

NEJ, folk kommer inte få cykla mot rött i Paris. Men precis som de där helmärkliga garagen dit inga bilar fick tillträde, korsikrösamoset, så blir ju den här rubriken lite klickvänligare för ryggradskränkta personer som tycker alla cyklister är memilsmarodörer som kör som tokar i gummikläder på dyra cyklar och ändå kör mot rött hela tiden, allihop, ja ni vet.

Det som händer i Paris är att cyklisterna kommer få egna trafikljus i vissa korsningar. Där cyklisterna kan ha grönt när bilisterna alltså har rött. Herrejösses! Det kommer liksom vara rött på det RIKTIGA trafikljuset, så då är det ju mot rött de kör. Bilrött.

Läs mer hos DN här.

EDIT: Som Anders Andersson skriver i kommentarsfältet så har vi ju något liknande här i Stockholm. Och vi har skrivit om det, något jag alldeles glömt bort. Så SE CYKLISTBLOGGEN KÖRA MOT RÖTT!

EDIT IGEN: Aldrig får man vara skadeglad mer än några timmar. När jag läser samma nyhet hos ett bolag som tydligen har bättre franskakunskaper än DN, så visar det sig att det inte handlar om några nya trafikljus alls, utan små skyltar.

84147912_84147911

Så det verkar stämma, cyklister i Paris kommer få cykla mot rött. I vissa typer av korsningar. Där ser man vad viktigt det är med källkritik. Läs mer hos BBC:

The city that lets cyclists jump red lights