Farligt för förskoleklass vid Slussen

Vi nås via sociala medier av den är berättelsen från idag:

I morse var jag tvungen att ställa cykeln som avspärrning tvärs över övergångsstället ovanför Flyt vid Slussen för att hjälpa en grupp om ca 20 förskolebarn komma över cykelbanan.

Barnen hade grönt, men det var omöjligt för dem att korsa cykelbanan (på övergångsstället) för att inte en enda cyklist stannade och släppte fram dem, utan forcerade sig fram mellan barnen.

Så sjukt dåligt beteende! Visst är det ett problem med för lite yta och dålig infra, men det ursäktar verkligen inte att bryta mot lagen och riskera barns säkerhet för att komma fram några sekunder snabbare.
Idag skämdes jag över att vara cyklist.

[![Screen Shot 05-06-14 at 08.29 PM](/content/images/2014/05/Screen-Shot-05-06-14-at-08.29-PM.png)](/content/images/2014/05/Screen-Shot-05-06-14-at-08.29-PM.png)Här försökte förskolebarnen gå över
Och vi kan bara instämma. Eftersom vi just nu har rekordtrafik på bloggen är chansen stor att någon av de trafikanter som alltså tyckte det var viktigare att komma fram, än att se till att förskolebarn kunde komma över säkert, läser det här. Därför:

Stanna. Vid. Övergångsställen.

Det är fan märkligt att man ska behöva skriva det.