Vi fortsätter på hyrcykeltemat - nu är det SVT Nyheter Stockholm som orkat läsa hela användaravtalet som man måste acceptera för att få hyra från nya hyrcykeloperatören EUBikes. Och det är inte lite.

SVT Nyheter skriver:

...  för att få använda cyklarna godkänner du ett 10-sidigt avtal som ger  firman rätt att samla in en mängd personuppgifter om dig, även sådana  som datainspektionen klassar som känsliga personuppgifter – som  uppgifter om etnicitet, religion och din hälsa.

Och det kan ju kännas sådär.

Men. Vi tror faktiskt inte det är EUBikes som ligger bakom - men nu vill jag understryka att vi bara spekulerar. Vi tror att EUBikes köpt ett helt koncept, förmodligen från en större leverantör som säljer ett paket: Cyklar, app och databassystem i ett. Och att användaravtal och så vidare kommer med på köpet.

En gissning är att det är exakt samma koncept som konkursade Obikes använde. Ungefär samma cyklar, ungefär samma app. Och som en indikator: Vi testade både Obikes och EUbikes appar samtidigt och när vi för någon vecka sedan uppgraderade telefonen från Android 8 till version 9 så slutade båda att fungera. Så en vild gissning är att det är samma kod bakom.

Läs mer hos SVT Nyheter: