Dagens trafiklogg Stockholm 31 januari

Det är svårt att bli mer självgod som cyklist än vad man är redan i grundläget. Vi skitar inte ner. Vi håller oss friska. Vi håller stans trafik flytande. Vi är i princip default-vinnare i varje trafikdebatt. Ni vet ju det här. Men det går självklart alltid att vässa sig ytterligare. Bidra med lite extra skärpa. Här kommer därför dagens trafiklogg, direkt från cykelfältet.

Idag stannade jag vid ett övergångställe. Jag bar också hjälm och vinkade uppskattande åt en bilist som inte hann iväg stannade och släppte över mig i en korsning. Jag bidrog till att uppmuntra folk att cykla på vinter med den här underbara bilden från Strandvägen i morse:

[![](/content/images/2012/01/2012-01-31-08.18.58-1024x768.jpg "2012-01-31 08.18.58")](https://www.cyklistbloggen.se/2012/01/dagens-trafiklogg-stockholm-31-januari/2012-01-31-08-18-58/)Cyklister får finare soluppgångar
 

Jag synliggjorde också mina med-cyklister, men bilderna blev lite för suddiga, så istället skrev jag en uppmuntrande mening om att det var bra att de hade reflexvästar <— precis där.  Avslutningsvis använde jag vanliga kläder, och en gammal cykel med upprätt styre och för lågt ställd sadel (=lätt att vila vid rödljusen, som jag också stannade vid), Copenhagenize-stylee. Inga dyra specialgrejor inte. Inte ens en mössa.

Och veckan är bara ung!

Christian Gillinger

Christian Gillinger

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Läs mer