Cykelkarneval idag och "I stan utan min bil"

Samtidigt som Cykelkarnevalen går av stapeln arrangerar Stockholms stad ”I stan utan min bil”. Det innebär att en del av innerstan är avspärrad för biltrafik och meningen är såklart att låta alla uppleva en dag utan biltrafik:

I STAN UTAN MIN BIL är en av aktiviteterna som Stockholms stad arrangerar under den Europeiska trafikantveckan. Här bjuds alla stockholmare in till ett bilfritt område kring Stockholms city och Gamla stan, samtidigt som gång-, cykel- och kollektivtrafik gynnas.

Och så här gör Stockholm reklam för det:

[![Utan min bil i stan](/content/images/2015/09/Utan-min-bil-i-stan.jpg)](/content/images/2015/09/Utan-min-bil-i-stan.jpg)Foto: Johan Nygren
Den där blå skylten på stolpen är alltså nyuppsatt reklam för det här kollektiv- och cykeltrafikgynnande eventet. För er som inte cyklar i stan så går alltså cykelbanan här:
[![Utan min bil i stan cykelbana](/content/images/2015/09/Utan-min-bil-i-stan-cykelbana.jpg)](/content/images/2015/09/Utan-min-bil-i-stan-cykelbana.jpg)Foto: Johan Nygren
Som cyklist blir det alltså svårt att missa skylten. Nästan fysiskt – den hänger över halva den redan extremt smala cykelbanan.

Det finns en ironi här någonstans.

Se hela cykelvägen: