Coronavarning vid Slussen

Coronavarning vid Slussen

Det här blir en annorlunda varning - men igår var Cyklistbloggen på uppdrag på stan för att uppgradera hemkontoret. I stort är det ju fantastiskt att ta sig genom stan på cykel, man är aldrig närmare andra än några meter, det är extremt lätt att hålla avstånden och man färdas i friska luften hela tiden.

Men. Vi varnar för passagen vid Slussen. Om du kommer på en tvåhjulig cykel, välj bort cykelbanan när du cyklar södergående. Varför?

Stannar långt bort. Men rött precis vid en folksamling. Känns sådär att tvingas köra in i. 

För att Slussenprojektet valt att möla ihop cykelbanan med gångbanan. Och åtminstone i går var trafikljusen inte synkroniserade. Det betydde att när cyklister hade grönt så stod fotgängarna kvar. Och det var i princip ingen som höll avstånden till de övriga redan från början och inte blev det bättre när en lastcykel kom åkande.

Som cyklist tvingas man alltså cykla rätt in i en folkmassa. Tar man istället vanliga vägen, bussvägen, förbi spårviddshindren, så slipper man det.

Välkommen in i Coronamolnet

Så, vår märkligaste trafikvarning hittills, normalt brukar det handla om varningar för trafikosäkraplatser. Nu handlar det om varning för smittspridning om man väljer cykelbanan.

Samtidigt på vägbanan. Norrgående:

Södergående:

Och vi tänker att här vore det läge för projekt Slussen att styra om trafiken så att cykeltrafiken inte leds in i en tät folksamling.