Götgatan, som ni ser äntligen en "cykelled"Götgatan, som ni ser äntligen en ”cykelled”

Härom dagen cyklade jag förbi en liten skylt på cykelvägen. Där stod ”Arenaleden” och det visar sig att det är del av stadens cykelsatsning. Cykelvägen har varit igång ett tag, men nu i veckan invigdes leden av trafik- och arbetsmarknadsborgarrådet Ulla Hamilton (M) och kultur- och fastighetsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP).

Vid bygget av nya Tele2 Arena, en stor världsarena med 45 000 platser, har cykelvägen som tidigare gick längs väg 73 självklart varit avstängd. Nu är den öppen igen, med ungefär samma sträckning som förut undantaget att den bitvis går under den enorma arenan.

arenaleden_500Madeleine Sjöstedt och Ulla Hamilton. CC BY 3.0 Stockholm Globe Arenas.

I veckan kom en skylt upp längs cykelvägen. Det visar sig att cykelvägen nu blivit vederbörligen invigd av trafik- och arbetsmarknadsborgarrådet Ulla Hamilton (M) och kultur- och fastighetsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP).
I pressmeddelandet står också att läsa:

I linje med Stockholms uttalade målsättning att vara en ledande cykelstad invigdes under torsdagsförmiddagen Arenaleden, en cykelled från Medborgarplatsen i centrala Stockholm till den nybyggda Tele2 Arena.

Åfasen! Jag som trodde att de bara öppnat den gamla cykelvägen igen. Men titta vad vi fått: en ”cykelled från Medborgarplatsen till Tele2 Arena”!
Så – tadaaa – plötsligt är Götgatan en ”cykelled”!

Faktum är att förutom själva skylten så syns faktiskt en förbättring till: 50 meter innan korsningen Götgatan/Folkungagatan är det alldeles för smala cykelfältet numera rödmålat. Pang! Cykelled!

cykelled_gotgatan_500Kolla, en sprillans nymålad del av en ”cykelled”!

För er som ännu inte tänkt på (eller har märkt) att Götgatan är en ”cykelled” så kommer här en liten snabb film på hela ”leden”.

Och återigen undrar vi hur det egentligen står till med Cykelplanen