Leave a Reply

11 Kommentarer på "2016-03-04-09.00.32-1024×768"

Låt mig veta när
avatar
Nils
Gäst

Men behövs det egentligen någon tilläggsskylt? Om det INTE finns tilläggssskylt är det ju tillåtet att cykla i bussfiler etc. Så jag tycker nog cyklister borde få fortsätta rakt fram med nuvarande skyltning. (Men att det är onödigt förvirrande håller jag med om.)

Lasse
Gäst

Men här handlar det ju inte om bussfilen utan om cykelfält, cykelfil om du så vill. Och därför liger inte bussfilen längst till höger. Och det är bara när bussfilen ligger längst till höger som det är tillåtetet att cykla i den, om inte skyltningen säger något annat.

Niclas Andersson
Gäst

Jag skickade in ett klagomål om detta den 13:e december via Tyck till, men har ännu inte hört något…
Ärendenummer SY1612132131WXQ.

Robert Andersson
Gäst

Förresten så jag har kollat i Svensk trafikföreskriftssamling nu, och den enda riktningen som man inte får svänga mot är vänster. Så troligvist felskyltat, man kan i alla fall inte få böter av en nitisk polis om man skulle cykla mot bron.

Diarenr Stockholms stad 0180 2010-02735.

Johan Oscarsson
Gäst

Hur får du detta citat från vägmärkesförordningen (2 kap. 10 §) till att betyda att man får köra någon annanstans än åt höger med gällande skyltning?

“D1 Påbjuden körriktning – Märket anger att fordon endast får föras i pilens eller, där två pilar finns, i endera pilens riktning. Symbolen är anpassad efter förhållandena på platsen.”

Robert Andersson
Gäst

Haha, tänkte på när en byggare skällde på att jag cyklade fel väg. De hade satt upp staket så att den vanliga vägen var delat två delar, jag valde den högra då vi har högertrafik i Sverige, men det var tydligen fel.

Inte lätt att veta att cykeltrafiken leds över vägen och vidare i vänstertrafik, när det inte finns några upplysningar alls uppsatta.

Skulle biltrafiken ledas om till vänstertrafik, så skulle det ske med vägmärken, och troligtvis reglerat flaggman/trafikljus.

felix reychman
Gäst

Får vi verkligen lista ut själva när vi är och när vi inte är riktiga fordon? Jag trodde det var ett privilegium tilldelat Bilisterna…

Christian Gillinger
Gäst

Skillnaden är att biltrafiken inte får skäll när de listar ut fel.

felix reychman
Gäst

Aha.
Trodde det var de som bestämde när cyklar är fordon, och när de bara mest är i vägen, för att de är så snabba fotgängare.

Christian Gillinger
Gäst

Så är det iofs. Men det är upp till cyklister att själva lista ut när respektive läge gäller.

felix reychman
Gäst

såklart. Hur skulle det ANNARS se ut?

wpDiscuz