Mall of Scandinavia orsakar cyklistkaos

| 1 kommentar

Vi skrev i måndags om Mall of Scandinavia som orsakt trafikkaos i Solna. Kanske inte så konstigt när köpcentret sätter den stora mängden parkeringsplatser mitt i fokus i sin reklam.

TRETUSENSJUHUNDRA PRIMA PARKERINGSPLATSER! Foto: Tobias Östberg

TRETUSENSJUHUNDRA PRIMA PARKERINGSPLATSER! Foto:
Tobias Östberg

Men vi frågade också hur det såg ut för cyklister i området. Vi har ju skrivit en del om Solna tidigare och det har ju inte varit i särskilt *host* positiva ordalag.

Nu hakar både Dagens Nyheter och Expressen på. Och de har frågat cyklister i området. 

Japp. Och det är inte bara uselt för de cyklister som ska till och från själva köpcentret. Även cyklister som bara ska passera området har fått det knepigare:

De allra flesta cyklister väljer i stället att korsa bilvägen där bilarna kör i hög hastighet från två håll.

– Det märks att man inte tänkt på cyklister när man byggt detta. Här finns inga markeringar utan man får vinka och hoppas att de ska stanna, säger Sebastian Wahlqvist som cyklar från Ulriksdal till Solna Centrum varje dag.

Läs mer i Dagens Nyheter.

Expressens Dina Pengar skriver en rewrite på DN, och tar också upp trafikplaneraren, cyklistexperten och bloggkollegan Krister Isaksson som avslutar:

– Det lyser av en häpnadsväckande inkompetens och nonchalans

Men oroa er inte, ni som ska cykla i Solna. Kommunen satsar nästan hela frimärksbudgeten för första kvartalet 2016: 2 miljoner, på att åtgärda cyklingskaoset.

När det gäller Mall of Scandinavias ansvar får man väl säga att de som näringsidkare står fria att göra lite som de vill. Men vi vill ändå passa på att påminna om den här bilden:

 

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

1 Comment on "Mall of Scandinavia orsakar cyklistkaos"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Krister Isaksson
Guest
Member

Mikael Ström skrev ett gästinlägg på min blogg i augusti om förhållandena för cykeltrafiken vid Arenastaden och Mall of Scadinavia. Läs gärna det så får ni en bra inblick över situationen och hur Solna kommun hanterar cykeltrafik. http://www.bicycling.se/blogs/kristerisaksson/solna-dar-cykeln-ar-satt-pa.htm