Hjälp oss tipsa om bästa cykelverkstan

| 4 kommentarer


För de som cyklat hela vintern är det nog hög tid att serva cykeln. Likaså ifall du just plockat fram cykeln för säsongen. Självklart kan man lämna in sin cykel på service till de stora cykelkedjorna, men själv känner jag att det skulle kännas bättre att gå till ”cykelmeken på hörnet”, ifall en sådan nu fanns.

Vilken verkstad skulle du rekommendera? Skriv gärna ditt bästa tips i kommentarerna!

En som är mycket omtyckt verkar vara Thomas Engberg i Fruängen. Handelsbankens TV-kanal EFN har träffat honom.

Cykelkonstnären i Fruängen

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

Leave a Reply

4 Comments on "Hjälp oss tipsa om bästa cykelverkstan"

avatar
  Subscribe  
Notify of
jon
Member
Member

Hässelby/Vällingby: lämnar till Sigge cykel, funkar bra.

non
Guest
Member

Den bästa jag hittat i stan är Cykelbjörk på Odengatan 50. De hjälper en med allt och ger tid och bra råd. Känns som vettiga priser och bra kvalitet.

Richard
Guest
Member
Jag köpte min nuvarande cykel av Thomas i Fruängen för några år sedan (då hette butiken Recykling, nu har han ändrat till Custom Cyklar). Tycker inslaget är lite missvisande (att han säljer skrotcyklar och pimpar med plastblommor). Thomas bygger ihop nya cyklar utifrån gamla delar i samspråk med kund (ramen är central här så klart). Sedan blir det nya grejer, scwabbledäck, brooks sadel, nya handtag, växlar. Slutresultat: en unik cykel med jäkligt schyssta komponenter. Han är så populär att han har sin dörr låst på förmiddagarna så han hinner bygga ihop cyklarna i fred och öppnar dörren för kunderna på eftermiddagarna. Nå – nog om reklam för denne man. Han har service också men eftersom jag bor på Södermalm väljer jag min service mer lokalt. Thomas webadress http://www.customcyklar.se/ Tonnys Cyklar (Den flygande Holländare) på Maria Prästgårdsgatan 14 har också mycket att göra. Men här låses aldrig dörren och han tycks alltid ha tid att ta emot min cykel. Han borde egentligen kallas för den skrattande Holländaren för att han alltid är så trevlig och skrattar ofta. Jobbar snabbt och bra med i mina ögon schyssta priser (han har prislista på hemsidan = sympatiskt). Tonnys webadress http://www.tonnyscyklar.se/ Lite off-topic Är ni… Read more »
Richard
Guest
Member

PS Om ni gör espresso hemma som jag med Mokka-bryggare (och inte med en espressomaskin som kan kosta som en cykel) så säg till så maler de extra fint – men det känner ni säkert redan till.