”Att cykla är att färdas i lagom takt”

| 4 kommentarer

Efter en vecka med betongmurar i cykelbanorna är det skönt att få lite motbilder. Här följer ett gästinlägg från Lars Eriksson, trikecyklist i Västerås. Inlägget har tidigare publicerats i Facebookgruppen ”Cyklistbubblan”.

Min cykelmiljö och den som det oftast beskrivs här i Bubblan verkar finnas på skilda planeter.

Bor i en mindre ort i Västerås Kommun, har gott om fina cykelvänliga vägar runt om, in till Västerås tätort har vi en välskött (för det mesta) cykelväg som också används för promenader, rullskidor osv. Cyklat har jag gjort sen den dag jag fyllde 5, då jag fick min första riktiga cykel.

Foto: Lars Eriksson/Facebook

Foto: Lars Eriksson/Facebook

 

Då en gång för längesen kunde man låta en 5-åring ge sig ut i samhället på egen hand på cykel!

Cykelsemestrarna har blivit många, flest i Danmark men också 2 fina veckor i Holland och inte att förglömma; cykeldagarna i Stockholm 1996. Enbart positiva upplevelser!

2012 blev jag och min hustru trajkister och njuter nu våra pensionärsdagar lätt tillbakalutade när vi i för dagen lagom takt ser hur naturen förändras med årstiderna. På de ca 190 mil som vi avverkat sedan maj i fjol har det varit 2 incidenter med bilar som kunde blivit något mer!

Foto:Lars Eriksson/Facebook

Foto:Lars Eriksson/Facebook

 

Vi har m a o en trygg trafikmiljö där bilar håller respektfullt avstånd vid omkörning, obs även tunga lastbilar! Kommer en bil fatt vid möte så håller den sig bakom tills det är fritt. Den tightaste omkörning nån gjort var en framåtlutad cyklist som först smög sig upp i mitt bakhjul för att sen nästan plocka med sig min backspegel när han körde om, naturligtvis utan att vare sig använda den ringklocka alla cyklar ska vara försedda med eller hojta till.

Foto: Lars Eriksson/Facebook

Foto: Lars Eriksson/Facebook

 

Mottot är, ”Att cykla är att färdas i lagom takt” och njuta av livet.

Författare: Gästbloggare

Cyklistbloggens gästbloggare är utvalda skribenter som har något viktigt, engagerande eller kontroversiellt att säga om exempelvis trafik, politik säkerhet inom cykling. Du når enklast gästbloggaren genom att kommentera dennes post.

Leave a Reply

4 Comments on "”Att cykla är att färdas i lagom takt”"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Erik Johansson
Guest
Member

Håller med om att vi har en trygg trafikmiljö, jag cyklade från Stockholm upp till Hälsinglands landsvägar, och folk i motorfordon är mycket bra på att hålla avstånd, och de sänker hastigheten när de kör om. Även timmerlastbilar i Norrland.

Dom är bra på att anpassa sig efter situationen, och med tanke på att väggrenarna krymper så är det mycket trevligt.

Sportguiden
Guest
Member

RT @cykelbloggar: Cyklistbloggen: ”Att cykla är att färdas i lagom takt” http://t.co/AQP2mHL54P @Cyklistbloggen

cykelbloggar
Guest
Member

Cyklistbloggen: ”Att cykla är att färdas i lagom takt” http://t.co/AQP2mHL54P @Cyklistbloggen

jwolfers
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Efter en vecka med betongmurar i cykelbanorna är det skönt att få lite motbilder http://t.co/96tH4u1EqG #cykla