Rödljus i cykelfälten

| 3 kommentarer

Det är inte bara i Stockholm cykelfälten används kreativt för annat än cykling. Så här ser det ut på cykelbanan ut mot Torslandaverken på Hisingen i Göteborg:

Hisingen

Bild: Henrik Enberg /Twitter

För den som vill se fler sätt att använda cykelvägen, kolla den här Facebooksidan, eller på Cyklistbloggen.

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

3 Kommentarer på "Rödljus i cykelfälten"

Låt mig veta när
avatar
Robert Andersson
Gäst

Kanske lite fel ämne, jag tycker det är ett cykelhinder när man tar bort cykelmöjligheten till en ö. Tänker på Länsväg 137 sk. Ölandsbron.

http://goo.gl/maps/G7bNm

Tidigare så fanns det eget fält över bron, men sedan blev det ombyggnad till fler körfält istället. Efter några år så blev det cykelförbjud pga. säkerhet.

Är det verkligen så mycket osäkrare att åka moped i 25 km/h än att cykla i 10-20 km/h?

Det ska även finnas föreskrifter om förbjud med cyklar lastade utanpå fordon, detta då man är rädd att bakomvarande fordon ska väja ner i Kalmarsund om cykeln faller av.

Så har man inte ett stort fordon där man kan lägga in cykeln i, hel eller isärplockad, så är det svårt att komma till Öland. Lagligt, utan båt.

Sommartid så har det funnits cykelbuss i kollektivtrafiken, men den har ställt in på grund av frågor om vem som ska betala.

Johnny R
Gäst

Både nylagd asfalt och egen belysning, det är inte varje dag man ser på cykelbanor. Ett litet mindre hinder få får man ta i sådana sammanhang. 😉 😉

gbgcyklaren
Gäst

Rödljus i cykelfälten ut mot Torslandaverken #gbgftw http://t.co/xAgalk3C2I via @cyklistbloggen

wpDiscuz