Poll: är gruset bortsopat hos dig?

| 14 kommentarer

Den 1 maj skulle gatorna vara sopade i Stockholms innerstad. I ytterområdena har kommunen cirka två veckor till på sig. den 15 maj ska det vara klart. Hur ser det ut hos dig?

Vår läsare Felix Reychmann cyklade in till Stockholms innerstad var inte helt nöjd med bortsopningen av vinterns grus. Så här skrev han:

På den här sträckan var det i inte stort mer än Västerbron som sett en sopbil.

Nedan ser du Felix färdväg. (klicka för större eller prova en Google-maps-länk.)

sopat_2013_liten

Nu till frågan:

Har kommunen sopat bort gruset längs din färdväg?

  • Nja, det ligger kvar här och där (mellan 50 och 90% sopat) (57%, 40 Votes)
  • Nej, mycket grus kvar (mindre än 50% av vägen sopad) (26%, 18 Votes)
  • Jajamen, inte ett gruskorn (mer än 90% sopat) (17%, 12 Votes)

Antal röster: 70

Förtydliga gärna i kommentarerna hur det ser ut hos just dig.

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

Leave a Reply

14 Comments on "Poll: är gruset bortsopat hos dig?"

avatar
  Subscribe  
Notify of
felix reychman
Guest
Member

Om man går över Ågestabron, som förbinder Farsta med Ågesta, passerar man gränsen mellan Stockholm och Huddinge. Där blir det plötsligt en kant precis mitt på bron varefter det är kliniskt rent på huddingesidan, och livsfarligt på Stockholmssidan.

Arne B
Guest
Member

Det gläder mig att det finns sopade delar i Huddinge. I de centrala och nordvästra delarna är det i det närmaste helt osopat. Jag tycker ambitionsnivån på sopningen är alldeles för låg. Den 1 maj borde det vara rensopat i Stockholmsområdet.

En större och ännu viktigare fråga är varför allt detta grus överhuvudtaget vräks ut? Gör det någon som helst nytta under vintern? För vem?

RideQualityVec
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Poll: är gruset bortsopat hos dig? http://t.co/V5EhAMW6zd

Sommarcyklisten
Guest
Member

Blandat: utanför mitt köksfönster är det sopat på ena sidan gatan, på den andra sidan är det sandstrand. På andra ställen är det fint sopat, utom vid rödljus, cykelhinder/grindar, där cykelbanan knixar sig runt busshållplatser, och liknande ställen det det svänger. Plus en och annan slumpmässig sandhög där man minst anar det. (Spånga med omnejd)

Arne B
Guest
Member

Fullersta, Huddinge till Kungsträdgården. Huddinge kommun: under all kritik, stora delar osopade. Helt obegripligt att vräka ut enorma mängder grus – helt i onödan. Så länge saltning är förhärskande och plogarna går i flytläge, är gruset/sanden mer eller mindre verkningslöst. Det förlänger halkan med två månader.

Wolfie
Guest
Member

Det verkar som att maskinerna har kört längs de flesta av mina sträckor (Blackeberg – Vällingby, Blackeberg – Solna, Blackeberg – Alvik) men att man varit lite slarvig så grus finns kvar på delar av cykelbanan, när maskinen var för smal för både gång och cykelbana. Dessutom är övergångarna mellan vägbana och cykelbana inte alltid helt okay sopat. Nu ska jag prova Blackeberg – Sundbyberg också, får se hur det ser ut där.

Wolfie
Guest
Member

Bälstavägen var osopad mellan Bergslagsvägen och Doktor Abrahams väg, (utom en kortare sträcka vid Spångavägen). Förbi flygplatsen var det sopat, men med vissa rester vid infarten till snöupplaget.

jwolfers
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Poll: är gruset bortsopat hos dig? http://t.co/V5EhAMW6zd

Joacim Winqvist
Guest
Member

På min cykelväg från Mölndal till centrala Göteborg är det sopat hela vägen men det ligger en del grus kvar utmed kanterna.

Mattias Krantz
Guest
Member

Örby-Östermalm via Gullmarsplan. Innerstan så gott som sopad. Precis som under vintern (avseende snöröjningen) är det sträckan Årstafältet-Gullmarsplan som är det svarta fåret. Ömsom sopat och ömsom allt grus kvar. Lite märkligt att en sammanhängande sträcka kan vara så uselt behandlad. Det borde väl vara PEAB som är boven här. På sträckan finns dessutom några (feldoseradade) 90-graderskurvor som är fulla med grus och riktigt farliga om man inte känner till dem. Bl.a. vid Lidl och vid uppfarten på Skanstullsbron.

Ulrika
Guest
Member

Precis, Årsta utmärker sig. Provade också den vägen ibland i vinter, fick gå vissa sträckor ibland. Årstabergsvägen är osopad.

Gbgcyklaren
Guest
Member

Det mesta i Göteborg är nog sopat, så har inte så stor koll på det just nu. Men har märkt att på vissa vägar utan cykelbana ligger det en del grus längs vägkanten eller på vägrenen.

velonoir
Guest
Member

@Cyklistbloggen nej, nej, ja, lite, slarvigt, nej, nej, kansk