Dags att Stockholm fixar en cykeltvätt

| 8 kommentarer

Vi har skrivit om det tidigare, det går fan inte att hålla cykeln ren på vintern.

hämta

Och efter den här vintern börjar min cykel se rejält skitig ut. Vi funderade ett tag på om vägen man skulle gå var via bensinmackarna, men deras hallar är inte gjorda för cyklar och ligger heller inte alltid särskilt genomtänkt för citycyklister.

Men så såg jag den här bilden på Krister Isakssons blogg på Kadens:

8317

Det finns automatiskt cykeltvättar! This changes everything! En ren cykel är ju grunden för varje strävan att öka antalet cyklister, särskilt vintercyklingen, varför finns det inga sådana här i Stockholm? Eller finns det? Vad säger kommunen? De ser ju oerhört smidiga ut.

Så här fungerar en annan variant de enligt interwebs:


Kära kommunen, en miljonstad som Stockholm borde åtminstone ha fem-sex stycken sådana här i innerstan och med cykelmiljarder som regnar över oss borde det kunna finnas på plats till sommaren. Eller hur?

 

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

8 Comments on "Dags att Stockholm fixar en cykeltvätt"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Erik Sandblom
Guest
Member

Jag har sällan framgång med att tvätta min cykel med bara vatten, det krävs lösningsmedel också. Jag använder såpa, som säljs i mataffärer bland tvättmedel och golvrengöring. Det är okej att hälla i avloppet.

Men ett annat problem är att lösningsmedlet löser upp fett i lagrena. Därför undviker jag att spruta fritt.

Men det kanske cykeltvättmaskinsfabrikanterna har tänkt på?

Cykelpendlare
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Dags att Stockholm fixar en cykeltvätt: http://t.co/yW7EsMTs #cykla

Krister Isaksson
Guest
Member

Ja det är verkligen en utmaning att hålla cykeln i trim denna årstid. Här tycker jag även att våra kära arbetsgivare kan göra en insats genom att skapa goda förutsättningar att cykla till jobbet. Handlar om cykelparkering inomhus, omklädningsrum, duschar, möjligheter att torka och förvara kläder och även en liten tvättanläggning där man kan spola av cykeln. Vill man gå ännu längre kan man avtala med en cykelhandlare att x-antal gånger per år komma förbi och serva de anställdas cyklar.

Aeforsberg
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Dags att Stockholm fixar en cykeltvätt: http://t.co/yW7EsMTs #cykla

jwolfers
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Dags att Stockholm fixar en cykeltvätt: http://t.co/yW7EsMTs #cykla

Mimi Jong
Guest
Member

Riktigt bra idé! Har tänkt mycket på det denna vecka då min cykel ser för jävlig ut efter cykling i slask i förra vecka…

tigerbalsam1
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Dags att Stockholm fixar en cykeltvätt: http://t.co/yW7EsMTs #cykla