Dags att Stockholm fixar en cykeltvätt

Vi har skrivit om det tidigare, det går fan inte att hålla cykeln ren på vintern.
hämta
Och efter den här vintern börjar min cykel se rejält skitig ut. Vi funderade ett tag på om vägen man skulle gå var via bensinmackarna, men deras hallar är inte gjorda för cyklar och ligger heller inte alltid särskilt genomtänkt för citycyklister.
Men så såg jag den här bilden på Krister Isakssons blogg på Kadens:
8317
Det finns automatiskt cykeltvättar! This changes everything! En ren cykel är ju grunden för varje strävan att öka antalet cyklister, särskilt vintercyklingen, varför finns det inga sådana här i Stockholm? Eller finns det? Vad säger kommunen? De ser ju oerhört smidiga ut.
Så här fungerar en annan variant de enligt interwebs:

Kära kommunen, en miljonstad som Stockholm borde åtminstone ha fem-sex stycken sådana här i innerstan och med cykelmiljarder som regnar över oss borde det kunna finnas på plats till sommaren. Eller hur?
 

Hur reagerar du på detta?

Loading spinner

7 thoughts on “Dags att Stockholm fixar en cykeltvätt

  1. Jag har sällan framgång med att tvätta min cykel med bara vatten, det krävs lösningsmedel också. Jag använder såpa, som säljs i mataffärer bland tvättmedel och golvrengöring. Det är okej att hälla i avloppet.
    Men ett annat problem är att lösningsmedlet löser upp fett i lagrena. Därför undviker jag att spruta fritt.
    Men det kanske cykeltvättmaskinsfabrikanterna har tänkt på?

  2. Ja det är verkligen en utmaning att hålla cykeln i trim denna årstid. Här tycker jag även att våra kära arbetsgivare kan göra en insats genom att skapa goda förutsättningar att cykla till jobbet. Handlar om cykelparkering inomhus, omklädningsrum, duschar, möjligheter att torka och förvara kläder och även en liten tvättanläggning där man kan spola av cykeln. Vill man gå ännu längre kan man avtala med en cykelhandlare att x-antal gånger per år komma förbi och serva de anställdas cyklar.

  3. Riktigt bra idé! Har tänkt mycket på det denna vecka då min cykel ser för jävlig ut efter cykling i slask i förra vecka…

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: