Ny cykelnavigationsapp för iPhone

| 6 kommentarer

Det strösslas inte i onödan med skyltar för att du ska hitta rätt med din cykel. Christian provade i förra veckan Google Maps nya cykelnavigationsfunktion. Då saknades tyvärr samma funktionalitet i Google Maps på Iphone, men nu har danska appmakarna Applied Phasor hunnit före och lanserar Co-Rider, en navigationsapp för cykel till iPhone, baserad på Open Streetmap.

Appen fungerar på samma sätt som Gmaps-navigationen: du anger din destination, sätter på dig lurarna och cyklar iväg. En röst säger till när du ska svänga höger eller vänster för att nå din destination. I dag sker guidningen på engelska, men svenska står på planeringen.

Just i skrivande stund kan du ladda ned appen helt utan kostnad till din iPhone 3GS, iPhone 4, 4S eller iPhone 5.

Vi återkommer med en utförlig recension, men har du testat den får du gärna kommentera. Jag har bjudit in tillverkaren att svara på eventuella kommmentarer här, så berätta gärna hur det fungerar för er.

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

Leave a Reply

6 Kommentarer på "Ny cykelnavigationsapp för iPhone"

Låt mig veta när
avatar
JohanJohnsson
Gäst

det som är bra är att man kan ange sin slutdestination genom att hålla fingret intyckt på den gatan man ska till när man vet var på kartan man ska

om man istället använder sökmotorn med ett gatunamn å verkar det inte funka lika bra

det som jag saknar är lite statistik, hur långt är det jag ska cykla? ungefär hur lång tid beräknat på några olika hastigheter

JohanJohnsson
Gäst

efter uppdateringen så är mitt första intryck att den funkar riktigt bra har dock bara hunnit testa den på en ganska kort sträcka 

Richard
Gäst

Jag har iPhone 3GS och får inte den att fungera. Jag bor på Södermalm i Stockholm och försökte med fem olika adresser (som fanns i deras databas) men trots det kunde den inte hitta färdvägar.

Men även om den hade fungerat hade jag inte använt den. Jag vill ha en karta med utmärkt färdväg och en blå prick som rör sig i realtid. Använder Eniros karta i bilen och på cykel men saknar just cykelvägar.

Någon röst vill jag inte höra då jag helst lyssnar på radio när jag kör bil / cyklar.

Anders Borum
Gäst

Hi Richard

I am the developer of Co-Rider and it seems Södermalm is not well covered by OpenStreetMap data. I cannot use Google Maps for routes, as they do not allow third party developers to make turn-by-turn navigation apps.

But if what you need is a map with the route and a blue dot for your location, you should use Google Maps in the browser instead of in the Maps app. Try to go to this URL:
   https://maps.google.dk/#bmb=1
in Safari on your phone. You can get route directions tailored for bikes (with a warning about it being beta) and if your phone is configured to allow Safari to know your location, then there will be a blue dot. My app is for a different use-case where you do not look at the screen, perhaps because you have no way to mount it on your handlebars.

Anders

Jeroen Wolfers
Gäst

Jag såg att det faktiskt kom en uppdaterad version av appen nu ikväll. Då kanske den fungerar bättre. Jag ska testa lite i helgen, så får vi se.

Livutanbil
Gäst

Kulev ledsen när cykelfunktionen bara kom till Android. Ska genast ladda ned och testa!

wpDiscuz