Välkommen till Cyklistbloggen!

| 6 kommentarer

I dag påbörjade Jeroen här på Cyklistbloggen ett samarbete med SvD.se och därför har det varit mer liv här än vanligt. Vi vill passa på att säga välkomna till alla nya besökare! Klicka er gärna runt och läs våra inlägg.
Här på sajten kör vi kommentarssystemet Disqus vilket gör att du kan gilla våra inlägg, såväl som andra användares kommentarer.
Vår generella hållning är att pendlingscykling är ett oerhört bra sätt att ta sig till jobbet, men att det måste till bättre infrastruktur för cyklister, gärna som till exempel i Holland.

Vi finns på Twitter, Youtube, och Facebook också och du är lika välkommen att följa oss där. Vi ses!

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

Leave a Reply

6 Comments on "Välkommen till Cyklistbloggen!"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Håkan
Guest
Member

Lite synd att det första inlägget i svd.se var just den filmen. Den med rödljuskörande bilister eller bussar och lastbilar i cykelfälten hade kanske varit bättre. Det är ändå bra att ni nu har chansen att synas för en bredare publik. Jag antar att det kanske blir lite fler bilister som kan se infrastrukturen från en annan synvinkel nu tack vare ert samarbete.

Christian
Admin
Member

En fördel är att många ummm… cykelkritiska, nu vågar sig hit. Jag inbillar mig att bloggen ger en mer problematiserande bild av cyklism och det kan jag tro är bra för dem att möta.
Det är viktigt att inte alltid bara predika för de redan frälsta. 

Agneta Dellner
Guest
Member

Jag är själv pendlarcyklist, men blir alltmer frustrerad och upprörd över den dåliga trafikmoralen hos alltför många cyklister. Lika illa som rödljuskörningarna är vettvillingarna som kör mot enkelriktat och på trottoarerna. Tyvärr verkar det finnas fler ”galna” cyklister än dito bilister, så sorgligt och korkat.

Håkan
Guest
Member

Du ser en dålig trafikmoral bland cyklister när du cyklar, och jag tvivlar inte på det. Hos vilka ser du en dålig trafikmoral när du kör bil? Jag ser en sämre och sämre trafikmoral bland bilister också men mest när jag själv kör bil. Det verkar tyvärr råda en mer och mer egocentrisk regeltillämpning i trafiken bland alla sorters trafikanter. Nu trafikerar jag visserligen mest Göteborgstrakten men jag tvivlar på att vi här utmärker oss på någon avgörande sätt.

Jesper Johansson
Guest
Member
Jag tror att ett första steg för en bättre trafikmoral är att sluta se på cyklisterna som andra sortens trafikanter, som många politiker, tjänstemän, bilister, men som också du gör dig skyldig till här. Jag tror att det är omöjligt att jämföra trafikslag, eftersom det finns alltför många variabler att bedöma. Du tycks ha tagit till dig framför allt bilisternas språkbruk, att säga att en grupp (cyklister) är sämre än en annan (bilister). Var är bevisen för det? Studier? Hur jämför man? Jag ser dagligen en hel drös med idioter som beter sig illa i trafiken. Det är fotgängare som korsar cykelbanor var som helst och utan att se sig för, cyklister som kör mot rött eller på trottoaren, bilister som kör mot rött eller inte stannar vid övergångsställen. Hur jämför jag dessa förseelser? Vilken variabel är viktigast? Hur stor fara som personen har utsatt andra för? Hur ofta det sker? Risken, om jag inte försöker vara medveten om ”hela bilden”, är att jag väljer att racka ner på de trafikslag som passar för mig, i min sociala kontext. Jag anser att måste analysera trafikproblemen utifrån trafikens yttersta syfte, dvs framkomlighet. Jag tror att de flesta ”trafikbrott” går att finna… Read more »