30 relativa kilometer i timmen

| 5 kommentarer

Det märkliga i att ingen ifrågasätter att en bilist som kör trettio kilometer i timmen i innerstan kör långsamt och hänsynsfullt, medan en cyklist som vill kunna hålla nästan samma hastighet är en fartgalen memilmarodör.

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

5 Comments on "30 relativa kilometer i timmen"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Nils Calmsund
Guest
Member

Le & vinka. Var glad, artig och stilfull. Visa gångtrafikanterna att en cyklist är betydligt snällare och mindre farlig än en bil. Trampa på där det är är lämpligt.

Rolf Broberg
Guest
Member

Dålig respekt för rödljus är en annan liknande sak som cyklisterna anklagas för. Visst finns det någon sanning i det, men när jag ifrågasatte det rena tyckandet och faktiskt räknade, kom det i en helt annan dager, se trafikistan.se/de-cyklar-ju-mot-rott/

Villcykla
Guest
Member
Jag kan tänka mig att det historiska arvet ligger cykeltrafiken i fatet. Har vi i decennier planerat för gång- och cykeltrafik som ett o samma trafikslag så spårare det ut när antalet cyklister blir fler, kräver sin plats och kanske cyklar lite fortare än för 20-30 år sedan. I stället för att göra upp med detta arv o erkänna samhälls- och trafikplanerings brister så kan vi säga att felet beror på cyklisternas höga hastigheter, dåliga hänsyn och att de kan inte trafikreglerna. När vi kör bil har vi tidigare inte behövt ha särskilt mycket uppsikt efter cyklister då de varit tämligen få. Nu när de är många så är det självklart cyklisterna som ska rätta sig i leden, inte ska jag som bilist behöva ändra mitt beteende, ha bättre uppsikt och ha koll på det regelverk som finns i samspelet mellan bil och cykel!   Trafikkontoret i Sthlm genomförde en studie 2009-2010 om cykelframkomligheten i Stockholm. 17 stycken vana pendlingscyklister utrustades med videokamera och GPS och deras färd till/från jobbet filmades och loggades. Det var några av stadens största cykelstråk som cyklades och den högsta medelhastighet som dokumenterades var 23,9 km/t. Självklart gick det lite fortare i några nedförsbackar, det… Read more »
Arne
Guest
Member

Välj en förort utanför Stockholm. På många av villagatorna är hastigheten begränsad till 30 km/h. De som trafikerar dessa gator är till huvuddelen de som bor i området. Om säkerhet och hänsyn är ledstjärnan för bilister: varför, ja, VARFÖR är merparten av dessa utrustade med fartgupp, avsmalningar mm?!!! Riktar sig dessa enbart till onda besökare som vill köra som fartgalna rallyförare? När jag cyklar i 30 på dessa sträckor blir jag ofta omkörd. Vem är då farligast?

Kör jag bil i 30 på en 30-sträcka har jag garanterat en eller flera bilar tätt bakom och hetsar.

Patrick Johansson
Guest
Member

Jag relativismen är märklig. På något sätt är en cyklist snabbare än något annan fordon i samma hastighet. Det betyder att om vi bara kan cykla i 50kmh borde vi vara snabbare än tåget!

Andra favoriter:

1) Jag försöker *döda* deras barn!2) Jag tränar till ”Tour de France”! (lol.. sparkar man boll i en park tränar man för La Liga?)
3) Jag tvingar folk att ”kasta sig handlöst åt sidan”!