Knack knack, du står åt skogen

| 8 kommentarer

Götgatan, cirka 07.45 i morse. Ett vettigt sätt att tala om att man står mitt i cykelbanan, no?

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

Leave a Reply

8 Comments on "Knack knack, du står åt skogen"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Pekka Akselin
Guest
Member

Ta en bild (alla har väl kameramobil numera!?) på förövaren (med reg-nummerskylten synlig!!!), och anmäl omedelbart till polisen (bifoga bilden!). Varje gång!!! Speciellt om det är någon sorts näringsidkare(!) står på cykelbanorna!!! //Pekka

mats
Guest
Member

När jag råkar ut för något sådant så tar jag omvägen via gångbanan. Aldrig i livet att jag rundar ut på gatan. När det är målat för cyklister så är vägen ofta ganska smal och samtidigt som man passerar är det inte ovanligt med ytterligare bilar som passerar bredvid + trafiken från andra hållet som de ska ta hänsyn till. Att parkera på detta vis är farligt både för cyklister och andra bilförare. Det borde vara mycket högre straff för ett sådant brott, just pga den farliga situationen som man utsätter andra för.  

Ms_Xx
Guest
Member

Jag brukar se till att åka ut (efter att ha vänt mig om och kollat att det inte är nån bil på väg) mitt i vägbanan en bra bit före bilhindret i cykelbanan. Förhoppningsvis fyller det två funktioner: det är säkrare för mig, finns inte en suck att nån bilist ska tro att de kan klämma sig förbi mig (vilket vore farligt) och kanske, kanske kan nån bilist inse hur idiotiskt det är att parkera i cykelbanan (när jag stoppar upp biltrafiken en aning). Men mest gör jag det för att inte bli prejad av stressade taxicahufförer faktiskt.

Arne
Guest
Member

Jag gör likadant. Dessutom kör jag alltid med backspegel. En lätt rundad som ger bra vidvinkel. Precis som vid bilkörning underlättar det enormt att slänga ett getöga i spegeln kontinuerligt. Jag har prövat att knacka på rutan och taket, men det brukar oftast endast leda till en lång tutning. Då har budskapet inte gått fram…

En variant på parkering i cykelfältet är att köra upp bilen på trottoaren. Praktiseras flitigt i villaförorterna. Tanken är väl att inte stå i vägen. Men om det är något en trottoarparkerad bil gör, så är det att stå i vägen. Bättre vore att stå PÅ vägen. Två bilar kan ändå inte passera samtidigt utanför bilen.

Lawett
Guest
Member

Själv brukar jag dunka till med näven i taket vilket resulterat i flera vansinnesjakter där förarna skall ”märka mig”  som de uttrycker saken. Sedan dess har jag skaffat mig en överfallsspray mot våldtäktsmän som sprayar en person blå i fejan och framkallar kräkningar så de inte kan fullfölja attacken. Färgen går inte att tvätta bort på flera dar…..Har gudskelov inte behövt använda den än men det känns betryggande att ha den i fickan. 

Patrick Johansson
Guest
Member

På något sätt måste man nog uppmärksamma taxi på att dom står på fel plats. Ringklockan hörs inte och att stanna och ta en diskussion blir fort hätskt. Kanske är det bättre att vara fysisk utan att vara våldsam precis som personen ovan. 

Name and shame brukar också fungera väl. Se till att få med nummerplåtarna på film och skicka youtube-länken till taxi kurir och taxi sthlm (som bilarna ovan var från). Fråga också om det är respektive taxibolags policy att ta fikapaus i cykelbanan.

Tobias Gustavsson
Guest
Member

Helt rätt, gjorde samma sak på cykelbanan längs med Katarinavägen förra sommaren…klappade dock med handflatan och tänkte inte på att jag hade ringar på alla handens fingrar. Den taxichaffören satte nog burgaren i halsen…:)