Rapportera väghinder via en app

| 2 kommentarer

Danska Århus har hittat ett kreativt sätt för medborgarna att rapportera hål i vägarna och andra hinder: med hjälp av sin smartphone.  Via en app kan man ta ett foto av hindret, tagga det med en kartposition och skicka in till kommunen. Appen heter “Hul i vejen” och finns både till Android och till Iphone. På deras sajt kan man sedan följa rapporten tills dess den är åtgärdad. Fullständigt lysande idé och det vore såklart toppen om Stockholms kommun gör en liknande för att kunna rapportera oskottade cykelfält och containrar mitt i körbanan.

Läs mer hos danska Ingeniøren.

 

Photo by Autumnlight

App, app, app!

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

2 Comments on "Rapportera väghinder via en app"

Notify of
avatar
trackback

[…] Vi skrev ju om Danmark som har en ambitiös smartphone-app för att anmäla trafikhinder i vägen. Nu verkar det som om en sådan är på gång i Stockholm. Eller något liknande i varje fall. I budgeten 2012 har kristdemokraten Erik Slottner lyckats få in en ”skräp-app”: Jag har aktivt drivit frågan om en renare stad och föreslagit flera åtgärder. En av dem är införandet av en applikation på smart phones där man kan felanmäla exempelvis överfulla papperskorgar, hål i gator eller nedklottrade fasader. […]

Marcus
Guest

Ooo… Jag har pratat om en sådan app i nästan två år nu. Eftersom jag inte kan göra appar själv och inte heller har någon finansiering att göra det har det gått trögt. Trafikverket och kommunerna i Skåne har inte nappat. Men så klart händer det i Danmark.  🙂

wpDiscuz