Det är inte så noga med byggställningar på vägar.

| 2 kommentarer

Det verkar som att någon kör en ny hjälmkampanj på pendlingsstråket Ringvägen, så gör som vi ducka när ni passerar järnrören. Och för all del, var noggranna med att cykla framåtböjda.

Det hela påminner lite om när de jobbade med cyklisters uppmärksamhet vid Stadsgården – men då hade de inte slalommomenten med:

För som ni vet är det inte så noga med vägarbeten och för all del husarbeten, eller ja, arbeten överhuvudtaget. Åtminstone inte när det gäller cykelvägar. Det finns ju styre och sånt. Och hjälmar som sagt.

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

2 Comments on "Det är inte så noga med byggställningar på vägar."

avatar
  Subscribe  
Notify of
Uffe
Guest
Member

Det finns ett enkelt sätt att få slut på bilar som parkerar på cykelvägen: alla som har en cykel som kan göra det, och själva har förmågan till det, ger sig ut på cykelbanorna. När det kommer till en bil som står på cykelbanan så är det bara för dem att tänka på att, när det finns en cykelbana, så kräver lagen att cyklisterna skall hålla sig på den.

Nåväl, lösningen är enkel: du skall hålla dig på cykelbanan, och du har ett hinder framför dig. Cykla helt enkelt över hindret…

När det hänt tillräckligt många gånger så kommer antalet bilar som är parkerade på cykelbanor att minska ordentligt. En viss inspiration kan ha kommit från Köpenhamn, där jag (enligt vad jag läst på internet) fått veta att cyklister repade lacken på bilar parkerade på cykelbanor. Det tog ingen tid alls så var det problemet borta.

Kersin
Guest
Member

Skall de parkera på cykelvägen, så skall de ha tillstånd och skärma av tydligt, man saknar en app för polisanmälning!