Those who ride in foul weather – be it cold, wet, or inordinately hot…

| 1 kommentar

I går varnades det för ”SNÖKANON” i Stockholm. Alltså sånt där snöoväder som öser ner metervis snö på några minuter. Så med viss förväntan om härlig snöträning till jobbet, med valuta för vinterdäcken, gav sig Cyklistbloggen ut i morse.

Det här hade vi hoppats på

Det blev inte riktigt så.

Istället vräkte det ner självhäftande regn, snön från igår bildade lerig slush och kylan bet.

Och vi citerar Velominati. Regel #9:

If you are out riding in bad weather, it means you are a badass. Period.

Fair-weather riding is a luxury reserved for Sunday afternoons and wide boulevards. Those who ride in foul weather – be it cold, wet, or inordinately hot – are members of a special club of riders who, on the morning of a big ride, pull back the curtain to check the weather and, upon seeing rain falling from the skies, allow a wry smile to spread across their face. This is a rider who loves the work.

Cyklade du i morse? Berätta i kommentarsfältet hur det var!

Författare: Cyklistbloggen

Vi som bloggar här är Christian Gillinger och Jeroen Wolfers. Vi är två Stockholmscyklister som huvudsakligen använder cykeln för att komma till och från våra respektive jobb. Vi cyklar istället för att köra bil eller åka kommunalt och vi vill att cykling ska kännas lika säkert och få samma villkor som alla andra trafikslag. Vi hoppas att vi drar vårt strå till stacken för att se till att göra Stockholm till en vettig cykelstad. Kommentera gärna!

Leave a Reply

1 Comment on "Those who ride in foul weather – be it cold, wet, or inordinately hot…"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Jocke von Scheele
Guest
Member

I morse hade de inte hunnit snöröja nånstans, så jag var tvungen att plöja fram genom spårig slush och halvsmält, packad snömodd. Bussen skvätte kaskader in över cykelbanan på Västerbron. Dessutom var jag förkyld, så jag kunde inte ta i som vanligt. Allt detta ledde till att det tog drygt 5 minuter längre tid än vanligt. 30 minuter istället för 25! Fem minuter!! Här brukar jag skryta om att cykel är det driftssäkraste och mest förutsägbara transportmedlet och att man alltid vet när man kommer fram. Och så tar det FEM MINUTER längre tid!! Man känner sig som en idiot.