Här är polisen som mitt i gatan står.

| 4 kommentarer

I torsdags när jag var på väg till jobbet fastnade jag som vanligt vid Götgatsbackens fot. Det är en meckig plats, där de spärrat av halva vägen ner till trafikljuset och där det gärna och ofta står både bilar och bigbags hela vägen över övergångsstället. Ofta med stora mängder cyklister.

Men idag var det alla som skulle rakt fram som av någon anledning girade över i höger körfält när de skulle passera trafikljuset. När trafiken började rulla såg jag skälet, det stod en polis med en Segway mitt i vänstra körfältet:

 

Det här är alltså en plats där det redan är rejält smalt och rörigt. Nu ännu smalare alltså.

Om den barske polisen, som alltså tycker det är helt rimligt att alla trafikanter ska tvingas köra runt honom, vänt sig om istället för att stå och titta på cyklister som väntar på grönt, så hade han sett den stora gula turistbussen som valt att stanna mitt i korsningen. Det betyder att alla cyklister på det här pendelstråket tvingas köra över i mötande körfält och trixa sig runt bäst de kan. Lite slalom runt gul polis och sedan gul buss alltså. Med mötande trafik.

Men allt det här missade alltså polisen när han stod och tittade på cyklister som bara väntade på grönt.

Och de här bilderna illustrerar nästan exakt hur det ofta känns att vara cyklist i Stockholm idag.

 

EDIT:

Ja, nog markerades det alltid.

 

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

4 Comments on "Här är polisen som mitt i gatan står."

avatar
  Subscribe  
Notify of
Anders M
Guest
Member

Det här är orelaterat till Doktorns uppstramning av trafikmoralen, men jag passar på eftersom du har postat en så lämplig bild:

Det borde målas cykelmyror i den norrgående cykelfilen (den som är så vältrafikerad på den första bilden). Alltför ofta går det fotgängare här, och jag har slagits av insikten att inte alla gör det för att de skiter i vilket, utan de kan också ha blivit förvirrade av hur Götgatans asfalt är uppdelad i resten av backen upp till gågatan. Där är den östra tredjedelen vikt åt fotgängare, så om det inte råkar komma några cyklister för tillfället är det inte orimligt att dra slutsatsen att samma sak gäller i trångföringen.

Kan inte den där buggfutten/containern/uppställningsytan få ett annat ställe att vara på, btw?

felix reychman
Guest
Member

spännande formulering: ”markerar MOT cyklister”
Ja, men då vet vi det hur man ser på saken. Vi ska ställa cykeln och ta bilen.

Det här bekräftar och sammanfattar ALLT missnöje från alla cyklister någonsin. I en blogpost.

Markus Femling
Guest
Member

Annars brukar Segwaysnutarna vid Slussen koncentrera sig på att trakassera romska tiggare.

Patrick Arkley
Guest
Member

Svårt att ta polisen på allvar när de håller på så här.