Det är riktigt otäckt på Strömbron just nu

| 7 kommentarer

Jag tror jag har testat precis alla sätt att säkert och tryggt kunna fortsätta rakt fram från Strömbron till Kungsträdgårdsgatan. Nästan alla är lika otäcka, värst var det när trafikljusen var helt ur funktion förra veckan.

Jag kan för mitt liv inte begripa att det är tänkt.

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

7 Kommentarer på "Det är riktigt otäckt på Strömbron just nu"

Avisera mig när
avatar
Anders Andersson
Gäst

Ett enkelt sätt att lösa det för dig personligen är att cykla en kvart tidigare eller senare. Jag cyklar där dagligen och har aldrig minsta problem – men så undviker jag rusningen också.

Sen får vi väl hoppas att de snart är klara och att de lär sig något av testerna i Årsta. http://www.bicycling.se/blogs/kristerisaksson/cykel-och-vagarbeten-nu-hander-det.htm

Arne B
Gäst

Jag cyklar ofta just där – och inte i rusningstrafik. Inte fasen är det bra då heller. Ska man rakt fram mot Kungsträdgårdsgatan är det riktigt dåligt. Med tanke på att rödljusmoralen bland motorfordonen i just denna korsning är minst sagt undermålig bidrar det till en extra dålig situation.

Anders Andersson
Gäst

Just BRA kanske man inte ska vänta sig av en plats som var en av de knepigaste redan utan byggarbete. Men problem har jag inte haft någon gång under byggtiden. Och tanken är väl att det ska BLI riktigt bra för cyklister. Vore det bättre att behålla det som det var innan?

Christian
Gäst

Försökte faktiskt det, genom att åka en halvtimme tidigare, men det var redan rusning då – passerar normalt vid kanske tjugo i nio, men har testat att passera vid kvart över åtta – så tror det skulle krävas mer skillnad, kanske en timme tidigare eller senare. Och det funkar inte med dagis, skola och jobb.

Anders Andersson
Gäst

Attan! På andra sidan Söder så glesnar det ut redan 8.15.
Kl 8.45 ser jag kanske 6-7 cyklister på hela de 8 km jag har till kontoret – men flera hundra bilar. Hur kommer det sig att så många bilister klarar att åka senare men nästan inga cyklister? En liten bias blir det ju iom. att bilister rör sig fortare än cyklister – men 100 gångers skillnad betyder att det är något större som påverkar.

Anders Andersson
Gäst

Cyklister! bli företagare!

wpDiscuz