Never go full hipster

| 7 kommentarer

Jag har ju flera gånger koketterat här på bloggen med att jag i princip är helt ointresserad av cyklar. Tycker de som företeelse är rätt tråkiga och har mest mina två för att ta mig fram.

2016-09-30-16-26-26

Riktigt schletna

Men när det under sommaren stod klart att det inte var smuts som gjorde att mina händer kändes klibbiga när jag cyklat, utan att handtagens…ummm… lack (?) hade slitis ner till gummit under, fastnade jag i cykeltillbehörs-annonser. Och det drog kanske, med mina måttstockar, iväg lite. 

Så det blev rätt dyrt. Handtagen ersatte jag med ett par Brooks Ergon GP1. De kostade en lite förmögenhet. Men oj vad fina.

I went full hipster.

Ett foto publicerat av Cyklistbloggen (@cyklistbloggen)

Samtidigt insåg jag att sadeln hade sett sina bästa dagar. Och nu när jag redan hade börjat med den naturliga läderlooken, kändes det naturligt att fortsätta. Så… 800 spänn senare:

screen-shot-10-22-16-at-01-52-pm

Brooks B17 Standard Classic. Och jag finner mig själv sittandes vid matbordet, smörjandes in en frickin sadel med någon genomskinlig oljeävja som man tydligen ska göra regelbundet eftersom den här sadeln ”needs to break in over several months”. Spänna den ska man också. Förmodligen prata vänligt med efter varje tur också, så den känner sig trygg.

Jag är en sån hipster. Men fint blev det. Före och efter:

2016-09-30-16-26-22

2016-10-20-14-43-24

christian@gillinger.se'

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

 • Ms_Xx

  Älskar min Brooks-sadel, så skön. Och snygg :-).

 • Nils Calmsund

  Once you pop, you can’t stop!

 • Magnus Fridsell

  De där ska du vara stolt över, skitsnyggt! Och antagligen värt vartenda öre 🙂 !

  Hälsningar

  Magnus

 • Hans

  Jag har liknande Ergon-handtag, GP1 Biokork, som jag är oerhört nöjd med. Men inte direkt billiga de heller.

  • Richard

   Det finns inga genvägar till den perfekta pendlingscykeln 🙂

 • knight22

  intressant! jag visste inte ens att Brooks gjorde handtag, det var information som kommer göra lite hål även i min plånbok

  • Emil Vikström

   Det är antagligen Ergon som gör dem. Det är ju deras GP-serie.