SL tycker det är för lätt att passera vid byggarbetena på Slussen

| 7 kommentarer

Slussen rivs ju just nu. Och SL är på plats inför nymodigheterna!

SL. på slussen

Foto: Gustav Lorenz‎

Det är alltså SL:s buss som är där för att hjälpa resenärer med tips hur de ska kunna ta sig fram nu när Slussen rivs på allvar.

Och med så mycket bråte i vägen för cyklisterna, varför inte ta bussen istället?

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

7 Comments on "SL tycker det är för lätt att passera vid byggarbetena på Slussen"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Ms_Xx
Guest
Member

Det mest intressanta var SLs kommunikatörs kommentarer. Minns inte exakt men det var nåt i stil med ”men vad gormar de för nu då” och ”de har ju styre”.

Fräscht och kundvänligt där, SL (för ni fattar väl att cyklister också är era kunder?),

Rolf Broberg
Guest
Member

Styre är en så fiffig anordning så det tycker jag att SL också ska satsa på när de upphandlar kundcenter-bussar nästa gång. Då slipper de hamna fel i trafiken och måste inte helt lita på andras manöverförmåga. Även barn sätter ju en ära i att kunna själv istället för att låta andra göra allt för dem.

Björn
Guest
Member

SL-kontot som svarade på twitter är ett satirkonto. Inte SLs eget.

(Riktiga SL kunde dock inte låta bli att kommentera hur han blivit påkörd av en cyklist och tvingats byta byxor.)

Ms_Xx
Guest
Member

Ah, den kommentaren känner jag inte till. Jag menar svaren SL-personalen gav den cyklist som fotade, på plats, när han bad dem att flytta på bilen (eller påpekade att de stod dumt till). Såg det på facebook när han la upp bilden där.

(Fick höra av den polis jag försökte polisanmäla en bil som körde förbi mig med full gas på ca 30cm avstånd i sidled efter att ha tutat ett par meter bakom mig att ”ja, men cyklister är ju rätt irriterande ibland”. Fastän hen ändå var rätt trevlig. Men cyklisthatet frodas och lever, tyvärr)

KerstinB
Guest
Member

Man undrar om det går att polisanmäla med bildbevis?

Tomas
Guest
Member

Snyggt! Ser att Ekens bar ligger bakom, den som skymmer sikten i en snäv kurva. Men den som gav bygglov för baren tänkte väl inte på att även cyklister vill ha sikt framåt…

Ms_Xx
Guest
Member

Vet inte om den baren uppfyller bygglovet direkt. Jag blev helt konfunderad av att den byggdes helt i tryckimpregnerat virke (t.om. panelen på det lilla huset) då jag vet att staden inte alls vill att man använder det utom där det är helt nödvändigt (dvs. i direktkontakt med mark). Kontaktade därför staden om det, och fick en muntlig uppgift om att de inte hade fått bygglov för tryckimpregnerat och att det skulle rättas till.
Efter ganska lång tid byttes fasadpanelen ut mot brunt virke (vad det nu är för nåt), men allt annat är kvar, rejält grönimpregnerat.
Inte särskilt nyttigt att sitta och äta på och troligtvis i strid mot bygglovet.
Vilket leder i a f mig till att undra hur bra koll stan har på huruvida bygglov efterlevs…