Snön visar vägen

| 7 kommentarer

Idag blev jag tillsagd, argt, av en fotgängare att jag skulle sluta cykla på trottoaren. Nu cyklade jag inte på trottoaren, utan på den dubbelriktade rejält breda cykelbanan över Gamla Skansbron – min vanliga pendlingsväg. Men det visste inte fotgängaren, eftersom det låg snö över mittlinjen och fotgängare sällan tittar efter trafikskyltar när de kommer gående.

Sudda, sudda, sudda bort...

En annan g/c-väg där cykelbanan håller på att suddas bort

Snön ändrar perspektiven. Inte bara för fotgängare. Titta på hur snön täcker vägbeläggningen runt de här stolparna. Plötsligt ser man precis hur mitt i vägbanan det bakre trafikljuset är placerat:

Stolpen mitt i vägenOch för all del det främre. Bägge står som slalomhinder inte bara för cyklister utan också för ambitiösa snöröjare.

Eller cykelbanan vid Nybroviken, med snön på syns det hur konstigt det är att den ligger där den ligger. Inte så konstigt att snöröjarna helt missat att den finns:

Nybroviken

Den kan vara svår att se på den här bilden. Det är alltså snövallen till vänster om stolpen. Om man backar lite och rödmarkerar blir det tydligare:

Nybroviken 2

Det är faktiskt inte så konstigt att snösvängen missade den här sträckan. Snön visar vägen kan man säga.

 

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

7 Comments on "Snön visar vägen"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Ms_Xx
Guest
Member

Kanske samma fotgängare som skrek till mig att inte cykla på trottoaren när jag cyklade på cykelbanan på Barnängsbron då den var nyrenoverad men innan de hade hunnit måla in den vita linjen på marken.
Totalbredden är väl sådär 5m där, och vi var de enda på ”trottoaren”, så jag förstår inte riktigt problemet även om jag HADE cyklat på trottoaren. Hen trodde dock inte på min försäkran att det faktiskt är cykelbana där utan var ARG.
Tror att cyklister överlag är (tvingas att vara) lite mer pragmatiska än den genomsnittliga medborgaren…

Jocke
Guest
Member

Det breda fina cykelfältet längs skeppsbron söderut försvann visst när snön skymde målningen. I em var det lika trångt om inte trängre då cyklister bara hade ett spår att cykla i led på. Norrut på samma sträcka vet jag inte om markeringen var kvar längs bilfilen, tog trottoaren för säkerhets skull.
Längs nyöppnade stråket på stadsgårdsleden så var det även svårt för alla färjeresenärer att se att det var cykelbana, kunde inte ta mig fram ens om jag plingande då alla gående tog den vägen i bredd med sina väskor.

Erik
Guest
Member

Det lilla övergångsstället över cykelbanan på bilden saknar ju dessutom skyltning (väldigt vanligt). Så det försvinner ju helt när lite dnö kommer.

eketjall
Guest
Member

Även i Eskilstuna. Så kallat prioriterat cykelstråk dessutom.

Olof E
Guest
Member

I ytterstaden är det ganska vanligt att snöröjningen missar cykelbanans dragning, vilket inte är så konstigt då linjeföringen kan se ut hursomhelst. Här är en kurva vid Murmästarvägen som är onödigt skarp helt utan anledning.

Tomas
Guest
Member

Om man upptäcker undermålig snöröjning och vill få det åtgärdat snabbt, var vänder man sig då? Avfarten från Skanstullsbron till Gullmars är som vanligt inte snöröjd, den hamnar mittemellan olika entreprenader år efter år.