Det är okej att spärra vägar med Big Bag containrar

| 22 kommentarer

Den här dök upp på Valhallavägen-Skeppargatan i Stockholm:

12308400_10208336433992958_3188694813816550870_n

Foto: ‎Eva-Lena Bäckström‎

Det är dock okej. De har enligt Big Bag fått tillstånd från polisen att spärra av körbanan helt. Cyklister kommer alltid fram liksom. Visserligen på trottoaren, där det är förbjudet att cykla. Men det finns ju styre. Eller hur det nu var.

Så här ser det ut från sidan. Tajt om plats som ni ser. (<<<- Obs! Ironi!)

Foto: Mats Kronbladh

Foto: Mats Kronbladh

 

Stämmer det att man kan få tillstånd att ställa så här är det ju… anmärkningsvärt kan vi tycka. Inte bara att polisen anser att det är okej att spärra av en väg med en container. Utan också att polisen har mandat att göra det överhuvudtaget. Som de amatörbloggare vi är undrar vi om det verkligen stämmer?

EDIT: Jorå, det har de.

Frågan är bara hur polisen kunde tycka den här placeringen var en bra idé.

EDIT: Big Bag, företaget som äger containern, svarar igen på Facebook:

Screen Shot 12-03-15 at 07.42 PMKunden har trafikkontorets tillstånd att ställa upp container exakt där den står /Mikael Thunberg BIG BAG

Nu verkar det alltså vara Trafikkontoret som gett tillstånd.

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

22 Comments on "Det är okej att spärra vägar med Big Bag containrar"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Rolf Broberg
Guest
Member

Jag tycker att tillståndsgivaren borde ha begärt skyltning för omledning av cyklister förbi containern. Då kan de cykla förbi utan att någon behöver kalla dem trottoarcyklare.

Sen är det ju tillåtet att cyklandes KORSA en trottoar, men jag vet inte om det räddar denna situation. Med skyltning behöver ingen undra.

Gångtrafikanten
Guest
Member

Jag uppfattar Mikael Thunberg som en mycket intelligent person. Varför? För den här meningen: ”Uppställd på cykelbana tvingar cyklister att stanna, kliva av sin cykel och gående passera containern.”.
De flesta cyklister är inte kloka nog att förstå att man inte får cykla på gångbanan om inte skyltar talar om att det är OK!”

Erik Johansson
Guest
Member

Trottoarcykling är något tråkigt, men samtidigt så kan vi aldrig representera alla som cyklar, och det är många och alla med olika mål för sin cykling. Här kommer dock folk att cykla, och det se faktiskt helt lagligt ut att göra det. Ingen gångbana här inte.

Mikael Thunberg
Guest
Member

Hej alla. Jag är Mikael Thunberg från BIG BAG och har läst och besvarat dagens frågor och synpunkter från (främst) cyklister.
En vanlig ”mediastrategi”nu för tiden är väl att låta en debatt självdö genom att vara tyst, men jag delar inte den uppfattningen.
Så med risk att debatten fortsätter, vill jag göra ett högst personligt inlägg om hur jag tror att man resonerat när tillstånd gavs.

Platsen är knepig. Gående, Bilister, Cyklister och fasader ska tas hänsyn till.
Uppställd på gatan kan containern skymma korsande gångtrafikanter.
Uppställd på trottoaren kan tvinga gående att spatsera på cykelbanan.
Uppställd mot fasaden kan öka risk för inbrott.
Uppställd på cykelbana tvingar cyklister att stanna, kliva av sin cykel och gående passera containern.
Av dessa olika behov kanske man resonerat att cyklister hindras minst. Containern är ju rätt nära en korsning som ändå påkallar viss försiktighet och hastighetssänkning.

Detta är min teori. Jag betonar att jag har all respekt för att många cyklister föredragit en annan lösning.
Tack för alla inlägg på vår Facebook och vårt Instagram. För även om inläggen varit negativa, så har det också givit mig en möjlighet att berätta att containern är uppställd enligt tillståndsgivarens instruktioner.

katafonteolog
Guest
Member

Aldrig anlita Big Bag, check.

Robert Andersson
Guest
Member

Varför har ni inte följt tillståndskraven på att att sätta upp varninskyltar osv?

Är du medveten om att cykelbana är väg?

Läskunnig?

Be annars någon annan läsa tillståndskraven så kan de förklara var tillståndsökaren gjort fel.

Ms_Xx
Guest
Member

Tyvärr går det bara att se detta som att företaget skiter i cyklister, eller ännu hellre gärna vill provocera dem, och göra deras tillvaro tråkigare och krångligare.
Väldigt dålig reklam för Big Bag!
Om containern hade ställts upp så att den var LITE i vägen för cyklister hade förklaringen ovan varit godtagbar, men det här är ju helt absurdt…

Holmis
Guest
Member

Dumheten firar hela tiden nya triumfer, oavsett om det är Polisen, Trafikkontoret eller Big Bag, som är inblandade.

knight22
Member
Member

”Jag har all respekt”, respekt är nog det sista man har om man gör på detta sätt. Jag uppmanar till allmän bojkott mot idioterna på BIG BAG.
Ni kanske kan byta ut namnet på ert företag till BIG IDIOTS? Det verkar vara en bättre beskrivning av ert företags verksamhet och dina tankebanor

Nick_Names
Guest
Member

Det finns uppenbart fler idioter.
Big Bag har uppenbart ställt containern där den skall stå enligt tillståndsgivarens instruktioner, så angrip tillståndsgivaren istället.

knight22
Member
Member

Så om jag får tillstånd att kasta ut ett barn från en klippa är det tillståndsgivarens fel om jag gör det?

Nick_Names
Guest
Member

Jag citerar Einstein: ” det finns två saker som är oändliga, rymden och människans dumhet, och då är jag inte säker på det första”.

Lars K
Guest
Member

Med det resonemanget är det ju faktiskt bäst att ställa containern mitt på gatan så att biltrafiken får ta en annan väg. Ingen risk för olyckor, ingen risk för inbrott och ingen risk att någon vilsen cyklist råkar cykla på trottoaren. Alla glada och nöjda.
Jag ser en rad bilar parkerade längs med gatan och det logiska vore väl ändå att ställa containern på ett par av dessa parkeringar?

Lisa
Guest
Member

Flytta er container till en plats som inte stör någon så har ert företag gjort rätt för sig.

Thomas Egrelius
Guest
Member

Handläggaren på TK visste nog inte att det var en cykelbana där, och spontangodkände bara lite på fikarasten mellan tuggorna. Hände senast när de godkände TA-plan för arbete på prioriterat cykelstråk i söderort. Hävdade bristfällig TA-plan och att de inte visste det var cykelbana på platsen. Trots att TA-planen innehöll foton av platsen och beskrev (bristfällig) omledning för cyklister.

Jo4an
Guest
Member

Men den stör ju inte biltrafiken alls. Då är det ju inga problem.

TomsR
Guest
Member

Tja,. de syns ju ivartfall ganska bra… alltid något.
MEN det ser ju ut som om den kunde placerats betydligt bättra bara någon meter åt något håll.

lunxer
Guest
Member

Inte speciellt bra reklam för Big Bag.

sarastro72
Guest
Member

Krävs det inte TA-plan för sånt här? Ok att man får spärra av körbanan, men man måste väl för böfvelen skylta och dirigera om.

Jason
Guest
Member

Vad hade hänt om de begärt tillstånd att stå på en gata, eller på en busshållplats… Hade polisen godkänt den placeringen? Hoppas på en offentlig förklaring!

T GustaVsson
Guest
Member

Helt klart anmärkningsvärt om tillståndet tvingar containern att stå över CB. Särskilt när den kan stå ca fem m till höger i bild och bara blockera cykelstället. Den skulle säkert kunna stå framför cykelstället men fortfarande med plats för cyklar…men det enkla är ju förstås att ställa skiten mitt i och åka därifrån…