… och lite verkstad

| 6 kommentarer

Jon Jogensjö driver idag cykelbloggen Cykelpendla Hässelby, samt ”Nätverket Superlokala Cyklandeombud i Stockholms län”.

När man hör hans historia om felanmälningar galore blir man faktiskt lite modstulen. På väg hem från skolan halkade hans son med cykeln på de hala löven och slog ut sina framtänder. Jodå, platsen var felanmäld flera gånger. Kommer staden någonsin att fixa det här? Jon tog till sist saken i egna händer. Se här:

Jon har även gjort en video om platsen där hans son ramlade och skadade sig.

Det är hedervärt gjort av Jon att rensa så att barnen ska ta sig fram säkert. Men på andra sidan av myntet är det ju fullkomligt jäkla sjukt att

 1. Ett barn ska skadas på sin cykelväg till skolan på grund av bristande underhåll
 2. Att en privatperson ska utföra stadens arbete!

Politiker, stadsdelsförvaltning och exploateringskontor: Ni borde skämmas.

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

 • Non

  Läste nyss svaren på mina felanmälningar, flera med allvarlig risk för skada för cyklande och gående. Bla ouppmärkta byggstaket med sand dumpning i oupplyst kurva, mfl mfl. Det generella svaret var att det inte var trafikkontorets ansvar utan någon annans. Ingen åtgärd eller vidarebefodring gjort.
  Anmälde via sthlms stads tryck till både med.klagomål och felanmälan…

  • Anders Andersson

   Förvaltningslagen 4 §

   Om någon enskild av misstag vänder sig till fel myndighet, bör myndigheten hjälpa honom till rätta.
   —————————————
   Denna serviceplikt är ganska långtgående och du bör normalt få både namn och adress till rätt myndighet (om det nu skulle vara t.ex. Solna kommuns ansvar)

   Är det en av kommunens entreprenörer som felar, kan kommunen oftast rätta till det och i sista hand häva avtalet. (om inte avtalet är klantigt skrivet)

   Om däremot andra privata företag beter sig trafikfarligt, eller bryter mot lagen, så är det en sak för polisen. Kommuner har inte befogenhet att ålägga privata företag de inte har avtal med att flytta byggstaket etc.- och ska inte ha det heller.

 • O Bese

  Nästan som en hemmansägare på landet.

 • Arne B

  Jon är inget mindre än en sann hjälte!

 • knight22

  Jon Jogensjö förtjänar en medalj!

  • E

   Jag tycker han förtjänar skälig betalning och skadestånd till sonen.