Vi skriver på riktigt

| 15 kommentarer

Hej!

Vi är en amatörblogg som vuxit något otroligt de senaste två-tre åren. Mer än vi själva hade trott och hoppats faktiskt. I början skrev vi mest för de närmast sörjande, vänner, och om vi ska vara ärliga, för oss själva.

Nu skriver vi för tusentals i veckan. Det känns som att ansvaret blivit större. Vi skriver ju inte bara om saker vi vill ändra – vi recenserar också, tipsar om bra grejor för cyklister och dissar en del vi tycker är dåligt.

Allt det här gör vi så noggrant vi kan. Men. När man blir större blogg så ökar frestelserna. Så här kan vår mailbox se ut:

Sälj på blogg 2

Det handlar helt enkelt om företag som säljer grejor eller tjänster som tycker det är en bra idé att betala bloggare pengar för att skriva positivt om dem. Det handlar alltså om att de vill att vi ska skriva vanliga inlägg, men med ett innehåll som lyfter fram det de vill sälja. På ett sätt, helst, så att ni som läser inte märker skillnaden.

Sälj på bloggEftersom vi lägger rätt mycket kraft på våra texter och testar saker så noggrant vi som amatörbloggare kan, så vill vi att det är tydligt:

 • Vi skriver aldrig artiklar på beställning.
 • I de fall vi har annonser så märks de ut tydligt.
 • Vi skickar tillbaks allt vi recenserar. Såvida vi inte köpt det för egna pengar.
 • Det ska gå att lita på Cyklistbloggen.

Det vill säga, du som läsare ska kunna lita på att vi inte sitter och hyllar grejor bara för att någon gett oss dem gratis. Det är viktigt för oss.

Och ni som skickar alla dessa mail med erbjudanden om pengar eller produkter som ersättning för plats i vårt redaktionella flöde – snälla sluta.

Dela!Share on Facebook114Tweet about this on TwitterShare on Google+3Email this to someone

Författare: Cyklistbloggen

Vi som bloggar här är Christian Gillinger och Jeroen Wolfers. Vi är två Stockholmscyklister som huvudsakligen använder cykeln för att komma till och från våra respektive jobb. Vi cyklar istället för att köra bil eller åka kommunalt och vi vill att cykling ska kännas lika säkert och få samma villkor som alla andra trafikslag. Vi hoppas att vi drar vårt strå till stacken för att se till att göra Stockholm till en vettig cykelstad. Kommentera gärna!

 • sadeln

  Reko!

 • Ms_Xx

  Heja!

 • Racern

  Seriöst! Respekt!

 • W

  Fortsatt respekt!

 • Richard

  Det är väl ingen som har trott att Cyklistbloggen hyllar vissa märken när ni testar cykellampor etc. Tyvärr tror jag inte marknadsförare läser just detta inlägg så ni kommer nog få allt fler mejl ju populärare bloggen blir.

  • Nej, det är skönt att höra att vi är litade på. Och vi har tack och lov inte hört något tro att vi är köpta heller, men vi tänkte det är bäst att vara proaktiva och tydlig deklararera att vi står för oköpt journalistik.

 • Anders M

  Hyll!

 • Arne B

  Tack! Helt rätt!

 • non

  thumbs up

 • Matz

  I god public service anda att vara oberoende ….

 • Simon Gombrii

  Heja, heja!!

 • Joacim Lindbäck

  Låter bra, man kan fortsatt lite på cyklistbloggen!

 • Emil Vikström

  Börjar ni grotta lite i det kommer ni också snabbt se att de flesta inte vill att det framgår att det är en annons. Det ska som sagt se ”personligt” ut. Brott mot marknadsföringslagen, med andra ord, eftersom reklam tydligt måste framstå som just reklam.

  Tack för att ni är principfasta. Det är också viktigt om ni vill lyckas med lobbningen. Det vore trist att börja bli anklagad för att ta emot mutor. Med det sagt så lyfter i alla fall jag inte på ögonbrynen när det kommer till de annonser ni redan idag har.

 • Bra att ni är tydliga. Det uppskattas.

 • Alexander

  Bra initiativ! Jag har länge ogillat marknadsföring i allmänhet och sådant här är ytterligare ett exempel på varför.