”Tack för att du cyklar” hösten 2015

| 13 kommentarer

Innehållet i höstens påse 2015. klicka för större bild.

Innehållet i höstens påse 2015. klicka för större bild.

Ekerreflexer, klämreflexer för vristerna samt den sedvanliga cykelkartan. Jag gillar särskilt ekerreflexerna, som jag av någon anledning aldrig fått tummen ur att köpa.

Jag besparar er de vanliga kommentarerna om att man hellre skulle se resurser för bättre infrastruktur etc.

Vad tycker du om påsens innehåll?

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

 • Ms_Xx

  Jamen det där hade jag gärna tagit emot! Är tyvärr för morgontrött för att hinna få nån påse (fick dock pumpen skickad till mig för nåt år sen, juste!).
  Jättebra med reflexer, de behövs verkligen i höstmörkret, jag har såna ekerpinnar (beställda från Tyskland), mkt bra. Edit: ska bli kul att se hur ekerreflexerna ser ut på håll, hoppas att många monterar sina!

 • Anna

  Tycker den var lite liten, lite spartansk jämfört med vårens och hösten-14´s påsar som var större, innehöll 2 cykelkartor samt en tidning om cykling. Reflexerna var jättebra. Gillar att kartorna är högaktuella och uppdaterade. Saknar tidningen.

 • Mats Henricson

  Naturskyddsföreningen? Jag är inbiten och passionerad cyklist, men jag är inte helt övertygad om att cykling är bättre för miljön än att åka buss. Om man cyklar så duschar man mer, tvättar mer, och äter mer. Jämför det med lite extra miljödiesel för en ToR resa med buss till stan. Är miljökonsekvensen självklar?

  • Extra duschande och tvättande gäller nog bara dem som gör cyklingen till ett ambitiöst träningspass. Men vi måste alla få cykelenergin från mat, och mat har i allmänhet stort miljöavtryck eftersom vi inte nöjer oss med närodlade morötter och vitkål.

   Tre insändare i Ny Teknik från 2010 kalkylerar CO2-utsläpp för cykling på http://www.nyteknik.se/popular_teknik/teknikfragan/article3033393.ece

   • Lars K

    Ett alternativ är ju elcykel som kan minska utsläppen en hel del om man laddar den med tex solcellsel.

 • Markus

  Jag tycker den är ganska bra. Roligt med ekerreflexer men en kexchoklad hade inte skadat. Om man rör på sig får man äta lite onyttigt ibland.

 • Helena Sahlén Folke

  Jag gillar reflexerna, men tyckte kanske att man hade kunnat blanda dem med nåt som inte är lika lätt att tolka som att ”allt ansvar är cyklisternas”. Jag vet att det är att tolka det lite som djävulen läser bibeln, men som cyklist är det inte svårt att bli provocerad av kommunen så det är liksom en reaktion som ligger nära till hands…

 • felix reychman

  ”Jag besparar er de vanliga kommentarerna om att man hellre skulle se resurser för bättre infrastruktur etc.”

  Samtidigt kanske man kan motivera fler att cykla, genom att lura folk att man bryr sig om cyklister, vilket ger större antal cyklister, vilket vi ju konstaterat tidigare gynnar cyklismen. Och det var inga pekpinnar denna gången heller.

  Även om man kan kalla det hyckleri, kanske det faktiskt är en motiverad PR-kampanj.

  Eller inte. Vore kul att se någon uppföljning på vilka konsekvenser de här påsutdelnignarna har.

  • Helt rätt Felix, ibland kanske jag blir onödigt cynisk. Ska kanske förtydliga att detta är ett samarbete mellan staden och Naturskyddsföreningen också. Kan nog bli knepigt att hitta konsekvenser, men jag tycker påsens små gåvor syns på var och varannan cykel efteråt iallafall.

   • felix reychman

    Jag syftade inte på dig och Christian, som är anmärkningsvärt fria från cynism i en cykelvärld där man kan fascineras av bristen på dolda spikmattor och spanska ryttare som cyklistgerillan inte spridit.

    Jag gör också reflektionen emellanåt att det där måste kosta en hel del pengar som INTE går till att förbättra cykelinfran så att vi faktiskt kan cykla.

    och jag menade bokstavligt, att jag skulle vilja se siffror på vad man får ut av de här kampanjerna. De kanske funkar jättebra!

 • katafonteolog

  Jag gillar det. Ingen skrämselpropaganda, bara uppmuntran att fortsätta cykla trots att mörkret faller. Speciellt bra eftersom jag precis köpte ny cykel och inte hunnit flytta över ekerreflexerna till den nya än.

  • E

   Jag fick två i min påse! 🙂
   På baksidan är reklam för Sthlm Cykelkarneval med bild, datum och plats.

   • katafonteolog

    Ah, då vet jag. Tack, och slit den extra med hälsan! 🙂